VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK  1 – MKV 1  2-0

Vandaag ontving Gorredijk rode lantaarndrager MKV op het eigen sportpark en het is geen geheim dat Gorredijk sinds de winterstop in de hoek zit waar de klappen vallen en tot nu toe geen punt wist te behalen en op de ranglijst steeds verder weg zakt. Maar vandaag tegen de nummer laatst moesten er toch mogelijkheden liggen; de uitwedstrijd werd op een mistige zaterdagavond nog met 1-4 gewonnen dus vandaag moest het dan maar gebeuren.

Vanwege de hevige regenval van de dagen ervoor was de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld en onder een lekker lente zonnetje begon even na tweeën de wedstrijd. Gorredijk begint voorzichtig; het wil in het begin van de wedstrijd niet teveel risico nemen en wacht rustig MKV af en vangt de ploeg uit Leeuwarden rond de middenlijn op. Na 5 minuten is er de eerste dot van een kans; na een solo van Sil Bruinsma wordt de bal keurig klaar gelegd voor Daniel Temmingh echter deze opgelegde kans verdwijnt naast de goal. 

 

Gorredijk begint zo in de eerste helft steeds meer de druk op te voeren, het is allemaal nog niet oogstrelend maar MKV moet steeds verder terug en in minuut 26 is er een voorzet van rechts echter de inzet belandt op de paal en zijn de kansen aan de andere kant op 1 hand te tellen. Zo verstrijkt de eerste helft en verdiend Gorredijk wel een voorsprong maar is het nog steeds 0-0 en is het op slag van rust opeens MKV dat van zich doet spreken; vanuit de counter duikt de spits opeens op voor Joey Bethlehem maar met een prima reflex wordt de rust bereikt met 0-0. 

In de 2 e helft gaat Gorredijk door met de jacht op een doelpunt, in de 55 e minuut wordt een vlammend schot van Jesmer de Vries nog uit de hoek getikt en blijft het nog wel opletten op de counters van MKV. En dan gaat het opeens even hard; uit een van de counters is het MKV dat de inzet op de lat uiteen ziet spatten en het is dan Gorredijk dat razendsnel omschakelt en eindelijk weet te scoren maar tot verbijstering van de Blauw- Witten wordt deze goal afgekeurd vanwege buitenspel. Maar Gorredijk heeft nu de goal geroken en in de volgende aanval is het wel raak; bij een vrije trap van de linkerkant wordt de bal bij de 2 e paal terug gekopt en is het Daniel Temmingh die van dichtbij de bal tegen de touwen werkt en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet. De ontlading is groot want het was toch wel erg lang geleden dat Gorredijk op voorsprong kwam maar dit smaakte wel gelijk naar meer. 

In het laatste kwart van de wedstrijd is het de ingevallen Sander Bottema die aan de linkerkant aan de bal komt, backje uitkappen, keeper omspelen en de bal in het doel schuiven, zo simpel is het en brengt de thuisploeg in veilige haven en kan na 93 minuten Gorredijk eindelijk weer eens 3 punten bijschrijven een heeft het zelfvertrouwen een flinke opkikker gekregen en wacht op 2 e Paasdag de inhaal wedstrijd op het eigen sportpark tegen Friesland.

 

 

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media