VV Gorredijk

RENADO 1 –  GORREDIJK  1   3-1

Gorredijk heeft na de winterstop nu de derde nederlaag op rij moeten incasseren en tegen Dronrijp en Oerterp kan ik er nog wel vrede mee hebben maar tegen Renado heeft de ploeg van Hornstra/Bruinsma het helemaal aan zichzelf te danken.

Sinds jaar en dag komen we bij Renado, altijd gezellig en sfeervol ( de wedstrijd werd zelfs een klassieker genoemd) maar we weten ook hoe de wedstijd verloopt; ontbreken van kwaliteit wordt ruimschoots gecompenseerd door inzet, beleving en vooral vechtlust; mouwen opstropen, het gras opvreten en de klei die eronder ligt ook nog en dan na 90 minuten gaan we een biertje drinken. En Gorredijk was al gewaarschuwd ( meerdere keren zelfs) vorige week wist Renado een 2-4 achterstand nog om te buigen naar een 4-4 dus kortom alle seinen stonden op rood.

De ploeg van trainer van Slooten, die Gorredijk ook van haver tot gort kent, begon furieus aan de wedstrijd; binnen 6 minuten hadden de rood-witten al 2 dotten van kansen gehad maar onheil bleef Gorredijk op dat moment nog bespaard. De Blauw- Witten kwamen in minuut 12 zelfs op voorspong ook al hadden ze daar wel de hulp van Renado voor nodig. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de streep van Daniel Temmingh de goalie te machtig was en de bezoekers op 0-1 zet. Renado neemt dan steeds meer het heft in handen, heeft veel balbezit maar de juiste eindpass ontbreekt waardoor de stand nog 0-1 blijft.

Na een half uur weet Renado dan eindelijk te scoren echter deze treffer werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Berends afgekeurd vanwege duwen in de 16. De eerste helft kenmerkt zich door heel veel fouten, veel lange ballen die maar niet aankomen, veel balverlies en moeite om de juiste kleur te vinden. Maar de beleving en inzet vergoeden veel en met deze stand wordt dan ook de rust bereikt. In de tweede helft is het beeld niet anders , de mouwen worden nog verder opgestroopt, er was nog wat gras en klei over en na 10 minuten in de 2 e helft komt Renado door Ben Groenendaal op gelijke hoogte. Het vele balbezit en aanvalsdrift worden eindelijk uitbetaald en brengt beide ploegen op gelijke hoogte en wie zou denken dat het gas en dan wel even af zou gaan heeft het mis;

Renado ruikt bloed en drukt door; in minuut 68 wordt door Gorredijk weer te slap het duel aangegaan en brengt Martijn van der Heide in balbezit die de hoek voor het uitkiezen heeft en de 2-1 voor Renado scoort. Gorredijk gaat dan wel wat meer risico nemen maar is voorin onmachtig, komt de ploeg niet verder dan een slap schotje en in de counter krijgt het doelpunt drie om de oren door dezelfde Martijn van der Heide. Na 90 minuten en een beetje vindt scheidsrechter Berends het mooi geweest en is Renado de terechte winnaar; het ging tot het gaatje speelde op het randje van het toelaatbare en kon deze zondag de drie punten bijschrijven.

En Gorredijk….. spijtig om te moeten schrijven maar het zakt verder weg in het moeras is het na de winterstop nog puntloos en verdwijnt het uit de top van 3B. Gorredijk speelt pas op 12 maart weer zijn eerste wedstrijd thuis tegen Oosterlittens en kan in deze komende periode de wonden ( wederom ) likken en een strijdplan bedenken voor de resterende wedstrijden.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media