VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – RENADO 1       2-1

Gorredijk mocht vandaag op eigen veld aantreden tegen Renado en na 90 minuten en een beetje had ik het gevoel van “deze wedstrijd heb ik eerder gezien”. Het was namelijk op 10 april van het vorige seizoen dat beide ploegen elkaar ook troffen en er dezelfde uitslag viel te noteren, het score verloop bijna identiek was ( Renado scoorde toen ook de tegen treffer vlak voor tijd) de speelstijl had veel overeenkomsten ( veel lange ballen, veel inzet maar ook veel fouten) Trainer Hornstra had vandaag nogal wat puzzels op te lossen; ten eerste ontbrak elftal leider Elmer Bruinsma vanwege andere verplichtingen en zijn taak werd overgenomen door Richard Gerritsen ( elftal leider van het 2 e ) waarmee Hornstra 2 jaar heeft samengewerkt en de taak werd moeiteloos overgenomen waarvoor dank.

Daarnaast groeit de ziekenboeg gestaag en werd de heil gezocht bij de JO19-1 en zo namen op de bank Jesse Stoelwinder en Jerke Kok plaats waarbij de laatste al snel in de wedstrijd inviel door het geblesseerd uitvallen van Chris Kromsigt en Jesse later in de wedstrijd zijn debuut maakte en beiden het zeer verdienstelijk deden. Maar goed de wedstrijd van vandaag was er weer een van nieuwe ronde , nieuwe kansen en het was in het begin van de wedstrijd dat de ploeg van trainer van Slooten brutaal het initiatief nam; meer power in de duels legde en het was allemaal net een tandje scherper wat de mannen uit St. Nyk lieten zien maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook het spelbeeld was bekend, als Gorredijk de bal had zakte Renado in en andersom. Pas in de 33 e minuut kunnen de handen van het publiek voor het eerst op elkaar; een voorzet van de linkerkant wordt door de keeper losgelaten en het is dan ( wederom ) Thijs herder die net al vorige week de 1-0 op het bord zet. Amper een minuut later is het Daniel Temmingh die een dot van een kop kans krijgt maar de bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. In het eerste bedrijf kunnen beide ploegen verder geen potten meer breken en is de wedstrijd meer in evenwicht en gaan beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor de Blauw-Witten.

In de 2 e helft is het gelijk weer Renado wat even zijn tanden laat zien bij een vrije trap op rand 16; de bal wordt nog van richting veranderd en verdwijnt net naast. Het antwoordt van Gorredijk laat niet lang op zich wachten want een paar minuten later wordt de vrije trap van de linkerkant op de lat gekopt. Gorredijk probeert dan de wedstrijd wat meer te controleren maar gaat er aan beide kanten steeds meer fout, wordt er wel met krachten gesmeten maar blijft het nog steeds 1-0 en is de marge minimaal ( Tip voor trainer Hornstra in het 3 e scoorde Johannes Veenstra vandaag een hattrick en wist moeiteloos de goal te vinden en de overwinning zeker te stellen) Pas in de 78 e minuut valt er dan eindelijk weer wat te beleven; Daniel Remmingh weet met een prachtig schot van afstand de goalie kansloos te laten en bouwt de thuisploeg de voorspong verder uit en is het 2-0. Maar zoals eerder gezegd de wedstrijd leek op die van 10 april en ook vandaag weet Renado op het eind van de wedstrijd nog de aansluitingstreffer te maken en is het voor Gorredijk nog even billen knijpen in de blessuretijd ( die wel erg lang duurde) en zijn de drie punten heilig.

Als Gorredijk in minuut 94 nog een vrije trap krijgt gaat er niemand meer mee naar voren en worden de punten gekoesterd en kan Gorredijk vandaag de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven en mag het volgende week op bezoek bij LVV Friesland 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media