VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – THOR 1          4-2

Zo de beker rondes zitten er weer op en Gorredijk ( zoals verwacht) bekert door na een prima overwinning op Thor vrijdagavond. In overleg met beide ploegen werd er dus al op vrijdagavond gespeeld vanwege de festiviteiten en de wedstrijd tegen buurman THOR zijn altijd iets speciaals. Daar waar beide ploegen elkaar regelmatig in competitie verband troffen zal dat dit seizoen niet zo zijn. THOR degradeerde naar de 4 e klasse en zal daar zijn kunsten moeten gaan vertonen. Hoe leuk is het dan dat je elkaar toch nog treft in de beker en vooraf was duidelijk dat THOR moest winnen om verder te bekeren.

Echter vanaf minuut 1 zagen de vele toeschouwers vanonder hun paraplu Gorredijk zeer fel uit de startblokken komen; het zette THOR gelijk onder druk, combineerde het er lustig op los en zocht het veelvuldig de aanval. Dat THOR niet met deze druk om kon gaan bleek al snel; in minuut 9 mag Jesmer de Vries alleen op de keeper af echter deze inzet wordt nog gestopt maar het is uitstel van executie van amper drie minuten later is het wel raak. Een slim wippertje van aanvoerder Klijnstra zet dezelfde de Vries vrij voor de keeper en met een bekeken lob is het dan al 1-0. Gorredijk is en blijft gretig , blijft de druk opvoeren en het loon naar werken komt na een half uur; de corner van de rechter kant wordt door Thijs Herder helemaal vrij ingekopt en staat de thuis ploeg al op een comfortabele voorsprong. En THOR; het houdt tegen probeert af en toe een lange bal maar is absoluut niet gevaarlijk en weet geen aanval op te zetten waar de defensie van Gorredijk van in de war raakt. De machine dendert lekker door en in minuut 34 kunnen de handen weer op elkaar; Daniel Temmingh kan dwars door het midden opkomen en zijn schot van afstand is de goalie ( weer) te machtig en is het 3-0. Dan gaat even het gas er wat af maar de honger blijkt nog niet gestild want bij de eerst volgende aanval vlak voor rust is het weer raak.

Uitblinker Klijnstra begint aan een solo en zijn bekeken schuiver ligt dan al weer in het net en gaan beide ploegen rusten met een 4-0 voorsprong voor de Blauw-Witten. In het tweede bedrijf waarin het steeds maar harder ging regenen en de meeste supporters hun heil ergens anders zochten ( lees kantine) was het Gorredijk wat de wedstrijd meer controleerde, het was duidelijk dat de buit al binnen was en Gorredijk kon nog wel maar wilde niet meer en THOR wilde nog wel maar kon het niet meer. Uit 1 van de spaarzame aanvallen van de Geel- Zwarten wordt er toch nog gescoord en is het 4-1 en de goal in de 92 e minuut van Thor is voor de statistieken .

Al met al een prima wedstrijd voor de mannen van Bruinsma en Hornstra; daar waar de wedstrijden tegen Tijnje en Wispolia zeer matig waren ( sommige zeggen zelfs slecht) heeft de ploeg vandaag laten zien dat ze het voetballen niet verleerd zijn en dat beleving, inzet en strijdlust nodig zijn om een tegenstander op de knieën te krijgen. Met name een prima eerste helft met goed voetbal was de basis voor deze prima overwinning en een goede generale voor als volgende week de competitie begint en Dronrijp op bezoek komt.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media