VV Gorredijk

Onze webshop

header-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Nieuweschoot 1 - gorredijk 1

Nieuweschoot 1 – Gorredijk 1    1-2

Na een welverdiende vakantie wordt het schrijven van een wedstrijdverslag weer opgepakt en tijdens mijn afwezigheid ging het voetballen natuurlijk gewoon door en verloor Gorredijk de uitwedstrijd tegen St. Anna en boekte het een klinkende overwinning op de buren van THOR en stond vanavond de uitwedstrijd tegen rode lantaarn drager Nieuweschoot op het programma. De thuiswedstrijd werd in oktober met maar liefst 8-0 gewonnen en dus er zou als het goed is deze avond geen vuiltje aan de lucht moeten zijn. Zoals te verwachten vecht Nieuweschoot tegen de degradatie ,die steeds meer onvermijdelijker lijkt te worden, en was er ook deze avond geen goed voetbal te bewonderen.

Gorredijk probeert nog wel te combineren op het hobbelige veld; heeft ook het grootste gedeelte van de tijd de bal maar alle goede bedoelingen en aanvallen stranden ongeveer op de rand 16. De rode lantaarndrager hanteert steevast de lange bal, of het nu een doeltrap, vrije trap of pass is alles gaat lang en wordt het gaandeweg de wedstrijd alleen nog maar de hoop dat de bal en keer goed valt. De ban wordt gebroken in de 28 minuut; een lange bal van achteruit wordt door Jesmer de Vries opgepikt, het uitkappen van de tegenstander perfect en de droge schuiver in de hoek zorgt voor een voorsprong voor de bezoekers.

Nieuweschoot graaft zich verder in na deze tegentreffer, Gorredijk blijft het meeste balbezit houden en met deze stand gaan beide ploegen rusten. In het tweede bedrijf is het beeld niet anders, Gorredijk heeft het meeste balbezit, maar wordt het wel meer vechtvoetbal, duels worden pittiger, Nieuweschoot probeert zijn tanden nog een keer te laten zien , goed voetbal is het zeker niet, heb ik ballen nog nooit zo hoog de lucht in zien gaan en dat er door Gorredijk niet weer 8x gescoord zal worden werd ook wel duidelijk. Een kwartier voor tijd valt dan toch de beslissende treffer; in een druk strafschop gebied in een enorme kluts situatie is het debutant Mart Jonker die het laatste tikje weet te geven en de stand op 0-2 zet.

De strijd is dan wel gestreden, Nieuweschoot geeft het op, Gorredijk weet dat het dan weer drie punten kan bijschrijven en de penalty in de slotminuten voor Nieuweschoot zorgt nog wel voor de 1- 2 maar daar bleef het deze avond dan ook bij. De laatste goal voor Gorredijk van deze avond viel precies in het eindsignaal van de scheidsrechter en kon niet meer worden meegeteld en was ook iedereen blij dat het erop zat.

Een functionele overwinning van Gorredijk in een niet bijster beste wedstrijd. Volgende week ontvangt Gorredijk op eigen veld Trynwalden; de uitwedstrijd eindigde in februari in een 1-1 gelijkspel.

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media