VV Gorredijk

Onze webshop

wedstrijdverslag-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Mildam - Gorredijk

MILDAM 1 — GORREDIJK 1  1-0

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen St. Anna mocht Gorredijk deze week afreizen naar Mildam. De ploeg uit het gelijknamige dorp had midweeks nog een inhaal wedstrijd tegen Friesland gespeeld en wist daar knap met 0-1 te winnen en ging vandaag in de herhaling met dezelfde stand. Bij aankomst op sportpark de Wissel werd al snel duidelijk dat op dit veld vandaag goed voetbal onmogelijk was; amper gras, harde ondergrond en veel zand. Maar goed met de omstandigheden hebben beide ploegen te maken en is dus geen excuus.

Mildam ging vanaf het eerste fluit signaal fel uit de startblokken, zonder dat er ook maar 1 speler van Gorredijk de bal hat geraakt was de eerste aanval van Mildam al levens gevaarlijk; de voorzet van de rechterkant werd maar net naast gekopt. Dit had voor Gorredijk alle alarmbellen moeten laten afgaan maar voor dat de ploeg zich dit realiseerde stond de 1-0 al op het bord. In de 5 e minuut is er weer een snelle aanval over de rechterkant en de afgemeten voorzet kan door Matthijs Velkers makkelijk van dichtbij worden binnen getikt en is de stand al vroeg in de wedstrijd 1-0 voor de thuisploeg . Mildam bleef ook de rest van het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg; er werden meer duels gewonnen, er zat meer beleving in de ploeg en in de omschakeling was de ploeg levensgevaarlijk. Gorredijk probeerde wel onder deze druk uit te voetballen en deelde ook af en toe wel een speldenprikje uit maar tussen de palen kwam de bal nauwelijks. Dit werd ook wel gezien door de technische staf van Gorredijk en het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter van Delden kwam dan ook als geroepen.

In de tweede helft was het elftal opnieuw ingericht zullen we maar zeggen en deze omzettingen leiden er toe dat Gorredijk beter in de wedstrijd kwam; het zocht vaker de aanval maar het slechte veld liet dit niet altijd toe waardoor het ook meer op hotseknotse voetbal begon te lijken er ook meer (kleine) overtredingen waren en ook de tijd een tegenstander begon te worden. Gorredijk begon steeds meer druk uit te oefenen, zat er meer beleving in de ploeg en kwam Mildam er steeds moeizamer uit. Echter het mocht deze middag allemaal niet lukken; bal op de paal, net van de lijn gehaald; een handsballetje , nog een corner die net werd over gekopt maar de bal wilde niet in het netje. Gorredijk verdiende in de tweede helft zeker de gelijkmaker maar kreeg deze niet en zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Dat uw reporter nog de eerste prijs won in de loterij was een ( zeer) kleine pleister op de wond en had deze graag ingeruild voor drie punten maar feit is dat Gorredijk ( wederom) met lege handen huiswaarts kon. Na de verliespartijen tegen Read Swart en nu Mildam doemen de onderste regionen van de 3 e klasse A opeens op en zal Gorredijk flink aan de bak moeten om daar weg te komen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Geel- Wit ( uitwedstrijd 2-2) en daarna mag er midweeks ingehaald worden tegen St. Anna . Kortom werk aan de winkel .

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media