VV Gorredijk

Onze webshop

Raad van 11

De Raad van 11 doet denken aan carnaval, maar dat is hier niet het geval. Het heeft puur te maken met het aantal leden waaruit deze Raad bestaat. De Raad van 11 is in 1996 ontstaan en was een uitvloeisel van de toenmalige ontspanningscommissie die bestond uit 5 enthousiaste leden die o.a. droppings voor de jeugd organiseerden. In het begin was alles nog klein van opzet, vooral omdat men afhankelijk was van de financiën van de voetbalclub zelf. Viswedstrijden, bingo, droppings en het Sinterklaasfeest voor de jongste jeugd waren in die tijd de eerste activiteiten die de Raad van 11 organiseerden.

Na verloop van tijd kwam de creativiteit en ondernemingslust van de Raad van 11 steeds meer naar boven borrelen en werd er via sponsoracties en andere activiteiten geld binnengehaald om meer te kunnen organiseren. Dat dit ons goed afging was wel te merken aan de vele positieve reacties van de jeugd, maar ook van de ouders en het Bestuur van VV Gorredijk. Activiteiten werden grootser van opzet, zoals een heuse zeskamp, een boardingtoernooi rond Oud- en Nieuw en ook Quads rijden stond op het programma.

In 2013 kwam daar nog een spectaculaire activiteit bij, namelijk de bootcamp. Op- en rond het voetbalcomplex moet de jeugd (vanaf de E-pupillen t/m B-junioren en meisjes) vele obstakels en hindernissen nemen. De bootcamp is dit jaar alweer voor de 5e keer georganiseerd en is altijd weer een superleuk evenement met vele deelnemers.

Na een aantal jaren kwam men op het idee om eens een groot toernooi voor de jeugd te organiseren. En zo gezegd, zo gedaan! In het begin werd het toernooi zelfs op 3 dagen gehouden. Op vrijdag werd er gestart met de jongste jeugd (F-Pupillen), op zaterdag de E-pupillen t/m de B-junioren en op zondag eindigden we met de A-junioren. Dit toernooi was elk jaar weer een succes, ook al omdat we buiten het veld de nodige leuke dingen hadden, zoals een springkussen en gratis ranja en cake voor iedereen.

Een aantal jaren geleden hebben we de opzet van het Jeugdtoernooi iets verandert. Het toernooi in nu alleen nog voor de JO9- en JO11-pupillen en wordt nog maar op één dag gehouden. Ondanks dat het toernooi iets kleinschaliger is geworden, kunnen we nog altijd spreken van een succesvol evenement, dat wij als Raad van 11 met veel plezier organiseren.

De Raad van 11 is, zoals u kunt lezen, al jaren een begrip binnen de voetbalclub door hun vaak leuke en creatieve activiteiten, maar zeker ook door het enthousiasme van de leden van de Raad zelf. We hopen dat door onze activiteiten de jeugd aan onze vereniging verbonden blijft en dat zij via positieve mond op mond reclame andere (niet voetballende) jeugd enthousiast kunnen maken om ook bij de VV Gorredijk te komen voetballen.

Wat mij betreft kunnen we nog vele jaren vooruit met de Raad van 11.

Wybe Cnossen
Voorzitter Raad van 11

Voorzitter
Secretaris