VV Gorredijk

oerterp 1 - gorredijk 1

5-2

Dit paas weekend was er een met twee gezichten voor Gorredijk; afgelopen zaterdag werd er in een slopende wedstrijd met 1-2 gewonnen van Trinitas en leverde dit de periode- en koppositie op in de derde klasse A en vandaag mocht er weer worden aangetreden in de uitwedstrijd in en tegen Oerterp. Door tegenwerkende weergoden was deze wedstrijd al een aantal malen verplaatst maar vandaag was het dan eindelijk zover en kon de wedstrijd gewoon doorgang vinden.

De Blauwhemden hebben een loodzwaar programma; 4 uitwedstrijden op rij , pittige tegenstanders en er stond inderdaad nogal wat op het spel. In de uitwedstrijd tegen Olyphia werd het nog maar net 1-1, zoals gezegd van Trinitas werd gewonnen maar vandaag ging Gorredijk met 5-2 geflatteerd onderuit tegen Oerterp.

Gorredijk begon deze Opsterlandse derby in het oranje en vanaf het beginsignaal is het Oerterp wat druk probeert te zetten en deze aanvalsdrift heeft in de 13 e minuut gelijk succes. Een vrije trap van de linkerkant wordt bij de 2 e paal ingekopt en zet de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Het spel begint dan aardig wat op en neer te golfen en de volgende kans is voor Gorredijk; een aanval over de linkerkant kan door Thymo de Vries net niet binnen worden getikt en direct daarna is er weer een aanval van Oerterp over de rechterkant waarbij de bal hoog wordt overgeschoten wat moeilijker was dan hem simpel binnen te tikken.

In de 35 e minuut komt Gorredijk op gelijke hoogte; een voorzet van de rechterkant wordt door Jesmer de Vries op rand zestien in 1 keer op de pantoffel genomen en ik denk dat de kanonskogel alleen door de keeper is gehoord en brengt de stand weer gelijk. Op slag van rust is er aan Oerterpse kant balverlies op het middenveld en wordt de bal snel naar links gespeeld waar de vrijstaande Jesmer de Vries met een hard diagonaal schot de bezoekers op een 1-2 voorsprong zet. Kortom niets aan de hand; na de zware wedstrijd van zaterdag weet Gorredijk een achterstand voor de rust nog om te buigen in een voorsprong en krijgt iedereen een verdiend kopje thee.

Het begin van het tweede bedrijf is eigenlijk een kopie van het eerste kwartier van de wedstrijd; Oerterp probeert gelijk druk te zetten om de opgelopen achterstand recht te zetten en dit lukt; in minuut 60 valt een vrije trap, gedragen door de wind ,zomaar achter Joey Bethlehem en is de stand weer gelijk. En dan gaat het gruwelijk mis voor de koploper met in de hoofdrol de arbiter van dienst; bij een diepe bal van Oerterp komt de goalie van Gorredijk zijn doel uit en komt buiten de 16 in botsing met de aanvaller. Niemand maakt er wat van maar arbiter Koning wel; een strafschop en rood voor Joey Bethlehem; de man nam van grote afstand deze beslissing, straft Gorredijk dubbel ( penalty en rood) en de botsing was buiten de 16.

Je kan dan als Gorredijk protesteren, lullen als Brugman , boos worden, verhaal halen maar arbiter Koning had er geen boodschap aan de bal ging op de stip en Gorredijk kon een andere doelman in het veld brengen en moest er een veldspeler af. Dat de penalty feilloos werd ingeschoten maakte het extra zuur en stond de thuisploeg op een 3-2 voorsprong en zag je dat Gorredijk op dat moment geknakt was .

De mooiste goal van de middag viel vlak daarna, balverlies van Gorredijk op het middenveld en vanaf de middenlijn is het Lars Boonstra ( de grote man deze middag aan de kant van Oerterp) die met een strak schot het net weet te vinden en de stand op 4-2 zet. De 5-2 in de slotseconden is voor de statistieken . Een geflatteerd verlies voor Gorredijk dat deze middag wel veerkracht liet zien na de veldslag tegen Trinitas van amper 48 uur daarvoor . Gorredijk mag komende week de wonden likken want zondag wacht er weer een uitwedstrijd en wel tegen mede koploper Drachten.

De thuiswedstrijd van Gorredijk werd door Drachten overtuigend met 1-5 gewonnen en Gorredijk is dus uit op revanche en wil de nare nasmaak van deze middag wegspoelen. Het Gorredijkse publiek kennende zal de steun voor de ploeg in Drachten massaal zijn . Dank gaat uit naar de r(ei) (a) reporter voor dit inval schrijf beurtje

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media