VV Gorredijk

olyphia 1 - gorredijk 1

1-1

Olyphia – Gorredijk Vandaag stond voor Gorredijk de uitwedstrijd tegen Olyphia op het programma. Gorredijk werd vorige week al gewaarschuwd door Olyphia. Olyphia won immers met duidelijke cijfers van Drachten terwijl wij zelf met moeite onze thuiswedstrijd wisten te winnen. Deze waarschuwing was niet helemaal goed over gekomen.

Gorredijk begon moeizaam aan de wedstrijd. Het was vanaf de zijkant niet goed te zien of dit kwam door de wind of de gesteldheid van het veld daarvan de oorzaak was, Maar eenvoudig zag het niet uit. Het is in de 17 de minuut aan Yens Arndt te danken dat Olyphia de eerste kans niet omzet in een doelpunt door de bal voor een leeg doel, met een uiterste inspanning tot hoekschop verwerkt. Gorredijk is nu wel gewaarschuwd en neemt het initiatief over.

Het is in de 28 ste minuut dat Gorredijk een hoekschop mag nemen. Deze wordt keurig op de 5 meter neergelegd. Wie nu uiteindelijk de bal in het kopt is mij niet helemaal duidelijk geworden, het lijkt een eigen doelpunt te zijn geworden terwijl de omroeper van dienst het doelpunt toekent aan Johan van der Wal. Helaas kunnen we niet in de herhaling kijken wie er gelijk heeft. En ach, voor de stand in de wedstrijd maakt dit niet uit, de 0-1 staat op het scorebord. In de 29 ste minuut is het Jesse Stoelwinder die Jesmer de Vries één op één voor de doelman van Oly[hia zet maar deze weet in een uiterste reflex de bal nog weg te slaan waardoor het geen doelpunt wordt. De mogelijkheden blijven daarna achterwege. De rust wordt door beide teams gebruikt om te benoemen wat goed gaat en wat beter kan.

De tweede helft begint en speelt in eerste instantie veel op het middenveld af. Heel langzaam aan zie je wel dat Olyphia steeds de duels wint en Gorredijk het steeds moeilijker krijgt. Het is in de 75 ste minuut dat het thuispubliek juicht maar deze bal gaat rakelings langs, voor Gorredijk, de goede kant van de paal. En het is dus een doeltrap voor Gorredijk.Voor Johannes Veenema is dit wel het signaal om wat verse krachten in te brengen. Jesse Stoelwinder en Martijn de Leeuw mogen het veld verlaten en Jeldert Bruinsma en Dinesh Thavarajaha mogen het publiek vermaken.

Het is in de 85 ste minuut dat Gorredijk een hoekschop te verdedigen krijgt. Iedereen wordt door Joey Bethlehem bij de juiste man neergezet om deze te verdedigen. Wat er na het nemen van de hoekschop door Olyphia nu misgaat is lastig te beschrijven maar er wordt niet gereageerd door een speler van Gorredijk waardoor de bal voor de voeten komt van een speler van Olyphia en deze de 1-1 binnenschiet.

Gorredijk realiseert zich ineens dat er vanmiddag toch echt drie punten verdiend hadden kunnen worden, recht zijn rug en trekt in de laatste minuten nog ten aanval. Dinesh Thararajaha krijgt in de slot minuut nog een geweldige kans maar deze wordt door de doelman van Olyphia op een fraaie wijze onschadelijk gemaakt. Wanneer je deze wedstrijd in zijn geheel met neutrale ogen bekijkt dan zeg je na de wedstrijd de beide doelmannen hebben één punt verdient voor hun team.

De wedstrijd verdiende geen winnaar. In het vierluik van uitwedstrijden was dit het eerste punt. De eerst volgende uitwedstrijd is een inhaalwedstrijd uit de tweede periode die Gorredijk gaat spelen tegen Trinitas in Boijl op “Paas”zaterdag om: 14:00 uur. We zien jullie daar graag.

R(a)(ei)zende Reporter Jr.