VV Gorredijk

gorredijk 1 - oosterlittens 1

2-1

Soms heb je van die die wedstrijden in een seizoen waarin je als supporter je afvraagt naar wat voor wedstrijd ik vandaag te kijken. Gorredijk pakt de drie punten in tegen stelling tot Drachten. Als de man van de wedstrijd Joey Bethlehem is je uit twee mooie aanvallen twee keer scoort dan zijn dit wel de weinige positieve punten in deze wedstrijd. Laat ik het netjes zeggen, de wedstrijd was niet goed. Er werden veel duels verloren, verkeerde keuzes die gemaakt werden en de bal in de ploeg houden gebeurde te weinig.

Bij de start van de eerste helft is het al duidelijk Oosterlittens, waar Gorredijk het vaak lastig tegen heeft, is hier niet gekomen om te verliezen. Oosterlittens begint vel aan het duel. Door Oosterlittens worden veel duels gewonnen puur op inzet, Gorredijk heeft het hier erg lastig mee.

Het is in de 14 de minuut dat Gorredijk vanuit de verdediging, dan maar, een lange bal naar voren speelt. Deze bal wordt goed verlengd door Jesmer de Vries waardoor de bal achter de laatste lijn van Oosterlittens valt en Thymo de Vries alleen op de doelman kon aflopen. Zo’n kans is wel aan Thymo de Vries besteed en rond dan ook rustig in de linkerhoek van de doelman af, 1-0.

In de 16 de minuut is het Oosterlittens die Gorredijk een waarschuwing geeft, let op!! Wij zijn hier niet gekomen om jullie de drie punten te schenken. Maar gelukkig voor Gorredijk ronde zij de bal af, maar de aanvaller stond buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd.

Maar in de 18 de minuut was het wel raak. Bij een ingooi voor Oosterlittens die, slim, snel werd genomen stonden de verdedigers van Gorredijk niet goed op te letten en met zijn allen stonden zij ook nog verkeerd. De spits van Oosterlittens kon de bal eenvoudig aannemen en kreeg alle tijd om de bal voor te zetten en de bal bij de linksbuiten te bezorgen waardoor hij voor de 1-1 kon zorgen.

Het niveau van de wedstrijd zakt naar een zeer bedenkelijk niveau, er is heel veel balverlies bij beide partijen. Het is Oosterlittens die in de 30 ste minuut nog een aanval weet op te zetten en het is voor Gorredijk maar goed dat Joey Bethlehem de bal met een goede reactie van richting weet de veranderen waardoor de aanstormende linksbuiten niet zijn tweede doelpunt kan maken.

Het mindere spel blijft zich voorzetten en met dit spel wordt de rust bereikt met een stand van 1-1. In de rust vinden er bij Gorredijk wat omzettingen plaats. Jesse Stoelwinder mag in de kleedkamer achterblijven. Waardoor Johan van der Wal zijn plek inneemt en Yens Arndt mag, nadat hij zijn disciplinaire straf erop had zitten in de tweede helft zijn opwachting maken. De supporters van Gorredijk zien een iets ander elftal uit de kleedkamers komen. Er worden in ieder geval iets meer duels gewonnen en het lijkt erop dat er iets strijd wordt geleverd.

Het is in de 57 ste minuut dat uitgerekend Yens Arndt zijn kwaliteiten laat zien. Hij zag dat Siederik de Vries geheel vrijstaan op de rand van de 16 meter van Ooster. De bal van Yens Arndt was precies op maat. Siederik de Vries wist dat hij deze mooie bal tot doelpunt moest promoveren en dat deed hij dan ook. Siederik de Vries nam de bal netjes aan met links en schoot de bal netjes met rechts binnen voor de 2-1. In de 66 ste minuut mag Johan van der Wal het veld verlaten en mocht Jeldert Bruinsma zijn opwachting maken.

In de 70 ste minuut is het Oosterlittens die nog wat laat zien. Een aanval van hun over meerdere schijven waarop de zeer oplettende doelman Joey Bethlehem uiteindelijk een prima redding verricht. Het is in de 81 ste minuut dat Jelson Kooistra zijn opwachting mag maken en Ruben Blaakmeer wordt bedankt voor zijn inzet deze middag. Het is in de slotfase aan Lars Klijnstra te danken dat Gorredijk de 2-1 naar het laatste fluitsignaal weet te brengen door een paar keer nog goed in te grijpen.

De drie punten blijven in Gorredijk daar is iedereen tevreden over maar verder wil iedereen de wedstrijd snel vergeten. Volgende week begint Gorredijk een zijn serie van 4 uitwedstrijden in Noordwolde tegen Olyphia. Wij zien jullie daar graag om te kijken of Gorredijk de koppositie kan behouden.

De R(a)(ei)zende reporter Jr.