VV Gorredijk

Team van de week: jO11-2

Elke week staat er een team in de schijnwerpers binnen onze vereniging. Hiermee vieren we niet alleen sportieve prestaties, maar erkennen we ook de toewijding en teamgeest binnen onze teams en mooie club! 

Gorredijk j011-2 - jubbega j011-2

Zaterdag 9 maart.

De laatste wedstrijd uit fase 3 van de competitie. Het weer is ons goed gezind. Hoewel de wind nog wat frisjes is, straalt het zonnetje volop en krachtig. Terwijl de tegenstanders zich in hun kleedkamer klaarstomen voor de streekderby, zijn onze jongens en meiden er minstens zo op gebrand om deze laatste wedstrijd te winnen. Een goede instelling om het veld mee op de te gaan!

De eerste helft gaat het team meteen goed van start. “Er werd goed overgespeeld, ze waren goed geconcentreerd en er werd via de flanken volop naar voren gespeeld, klasse!”, aldus de leiders. Kort na de eerste time-out scoorde Fawaz in de 19 e minuut de eerste goal. Nu was het een kwestie van vasthouden van het goede teamspel en de concentratie. Jubbega besloot de strijd aan te gaan, maar ons team hield het hoofd koel en wist met een sterk bezet middenveld van Andries, Berber en Djurre de nodige pogingen van de tegenstander vroegtijdig in de kiem te smoren. De spelers gingen de rust in met 1-0.

Het zonnetje straalt nog steeds uitbundig terwijl de voetballers na de rust terugkeren op het veld: klaar voor de tweede helft. Mede dankzij onze sterke laatste man Sjoerd wist het team de bal goed bij eigen goal uit de buurt te houden. Een mooi en vastbesloten schot van Celvin ging net naast, maar kort daarop wist hij – in de 38 ste minuut – er toch 2-0 van te maken. Het team kreeg de smaak nu echt goed te pakken. Slechts enkele minuten later viel – na een corner – de 3-0, die Celvin eveneens op zijn naam kan schrijven. Ondanks de comfortabele voorsprong bleven de spelers geconcentreerd. De tegenstander wist een aantal keren gevaarlijk dicht voor de goal te komen, maar dankzij een goede mandekking van onder andere Jesse en Lucas, leidde dit niet tot tegengoals. De keren dat de tegenstander wel het goal wist te bereiken, kon het team vertrouwen op de goede keeperskwaliteiten van Robin. Een uiterst goed uitgevoerde tackel op de bal van Yassir voorkwam een tegentreffer, waarop Celvin Yassir spontaan uitriep tot ‘man van de wedstrijd’. Het zorgde voor een extra boost om opnieuw de aanval in te gaan: na een goede opbouw langs de linkerflank, eindigt de krachtige aanval in een corner voor Gorredijk. Lucas neemt de corner voor zijn rekening, waarna de bal via Senne bij Fawaz belandt.

Ondanks de goede poging leidt de actie helaas net niet tot een 4-0. Jammer, maar indrukwekkend gespeeld! Het blijft bij een mooie 3-0 overwinning, waarmee de streekderby Gorredijk-Jubbega wordt beslist.

Goed gedaan jongens en meiden! Op naar de volgende fase, we hebben er zin aan!

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media