VV Gorredijk

gorredijk 1 - akkrum 1

3-1

Gorredijk – Akkrum. Op een zondag waar Pluvius een vrije zondag had genomen en Helios fijn het zonnetje liet schijnen. Traden Gorredijk en Akkrum op het sportpark Kortezwaag aan. Voor Gorredijk was het een maand geleden dat ze voor de competitie mochten aantreden. Het publiek zocht dan ook een fijn plekje langs het veld om in de zon van een mooie wedstrijd te genieten.

Het was vanaf de aftrap dat Gorredijk direct liet zien wel zin te hebben om het publiek te vermaken. Het is in de 6 de minuut dat Jesmer de Vries een goede voorzet geeft waardoor Thymo de Vries al snel de 1 – 0 kan maken. Het gejuich was nog maar amper gestopt of Gorredijk was weer ten aanval getrokken en mocht een hoekschop nemen. Bij een corner is het vaak erg druk en staan er veel spelers voor het doel en bij de doelman. Het is Hille van Goinga die in het doelgebied het kopduel weet te winnen maar in plaats van op doel te koppen legt hij de bal terug op Jesse Stoelwinder die helemaal over het hoofd wordt gezien door de verdedigers van Akkrum waardoor hij vanaf de elfmeter vrij de bal in het doel mag schieten en komt in de 9 de minuut al de 0 – 2 op het scorebord. Gorredijk speelt vrijuit met heel veel plezier.

Na zo’n 20 minuten gebeurt er iets in het veld waar niemand een verklaring voor heeft maar ineens zakt het niveau heel ver weg. Is het gebrek aan wedstrijdritme of tegenstand. Als iemand het antwoord weet gaat mag hij met Johannes Veenema in gesprek want ook hij kon het antwoord hier niet opgeven. De rust wordt verder eenvoudig gehaald met de 2 – 0 op het scorebord voor Gorredijk.

De spelers van Gorredijk vertellen elkaar in de kleedkamer de waarheid en richten zich op en zijn zeker voornemens om de tweede helft net zo te beginnen als de eerste helft. Na zo’n half uur spelen in de tweede helft is het te merken dat het veld wel zijn tol begint eisen.

Omdat het een “zwaar” veld is om op te spelen raken spelers steeds vermoeider en worden het overspelen steeds onnauwkeuriger. Het is alleen niet te merken aan Jesse Stoelwinder, die speelt een goede wedstrijd en swingt aan de rechterkant. Waarin hij in een van zijn acties de achterlijn op mag zoeken en de bal op de rand van de zestien meter klaar legt voor de vrij staande Jesmer de Vries die de bal rustig en zeer bekeken in het doel plaatst. De 3 – 0 mag dan ook in de 78 ste minuut op het scorebord. Dan is het in de 89 ste minuut een spaarzame aanval van Akkrum waarin voor Gorredijk zo ongeveer alles mis ging wat er mis kon gaan. Een verdediger die over de bal trapt, een tweede verdediger wel de bal raakt maar deze komt tegen speler van Akkrum en zoals het dan vaak gaat precies voor de voeten van een tweede aanvaller van Akkrum terecht komt. Deze schiet in de andere hoek dan waar de keeper van Gorredijk deze verwacht.

Het zag er allemaal wat komisch uit vanaf de zijkant, maar de eretreffer voor Akkrum mocht ook nog even op het scorebord staan 3 – 1. Door deze overwinning zet Gorredijk zijn zege reeks voort in tweede periode en ondanks dat Gorredijk twee wedstrijden nog te goed heeft kan Gorredijk volgende week bij winst deze periode op zijn naam schrijven, Gorredijk mag dan zijn uitwedstrijd spelen bij fc Harlingen. Wij zien u graag in Harlingen.

De R(a)(ei)zende reporter Jr.