VV Gorredijk

Team van de week: j017-1

Elke week staat er een team in de schijnwerpers binnen onze vereniging. Hiermee vieren we niet alleen sportieve prestaties, maar erkennen we ook de toewijding en teamgeest binnen onze teams en mooie club!

Gorredijk j017-1

Deze week de O17-1. Dit team komt uit in de hoofdklasse en bestaat uit 15 fanatieke jongens die iedere week met plezier op het veld staan. Samen zijn wij een zeer hechte ploeg zowel binnen als buiten het veld wat ervoor zorgt dat we hard voor elkaar werken.

Het team is gedreven om beter te worden en staat wekelijks met een complete selectie de trainingen af te werken. Een enkeling heeft af en toe moeite met kloklezen maar zal het team nooit in de steek laten. “Een geweldige groep” , aldus de trainers.

Ook heeft de O17-1 aan het begin van het seizoen een drietal nieuwe jongens mogen verwelkomen. Sil, Jeroen en Nick zijn overgekomen van VV Heerenveen en Udiros. “We zijn goed ontvangen en zijn intussen helemaal onderdeel van het team”, vertellen alle drie. Ook dit zegt veel over wat voor ‘team’ dit is.

Nu genoeg over ons. Laten we het maar eens over de resultaten hebben. We hebben het lastig in de hoofdklasse, dat kunnen we wel zeggen. Maar dat is voor ons meteen een mooie uitdaging.

De eerste fase eindigden we netjes in de middenmoot en daardoor konden we vol vertrouwen aan fase 2 beginnen. Hierin waren we te wisselvallig en wisselden we knappe wedstrijden af met wedstrijden die niet om aan te gluren waren. We wisten ons op het nippertje te handhaven en het was duidelijk dat er nog genoeg werk aan de winkel was.

Met een 3-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Olde Veste kende fase 3 een uitstekende start. Dit resulteerde in een mooi feestje die wellicht een week uitwerktijd nodig had. We kwamen in Woudsend namelijk niet tot scoren en zagen de bal wel twee keer in ons eigen net verdwijnen.

Na een kleine break waarin een aantal jongens de aprèski een weekje hebben bezocht is het weer tijd om de competitie te vervolgen.

Zaterdag 2 maart Gorredijk JO17-1    –  Wolvega JO17-1

Om 14.30 klinkt het beginsignaal op een zonnig sportpark Kortezwaag. Na een paar kleine kansjes over en weer is het Wolvega wat op 0-1 komt. Echter werd er veerkracht getoond en werd de stand kort na de tegentreffer rechtgezet. Via een knappe individuele actie over de linker vleugel is het uiteindelijk de verdediger van Wolvega die de bal voor het laatste raakt. Na de rust gebeurde er een tijdje niet veel totdat Yosef een aanval opzette en zelf deze schitterende aanval afmaakte. In de slotfase kreeg Wolvega via een penalty de gelegenheid om de stand opnieuw recht te zetten.

Dit was dan ook het geval en dat zorgde ook meteen voor de eindstand. Een punt waar we tevreden mee moeten zijn. Volgende week spelen we uit tegen Oosterwolde maar 16 maart komen we weer in actie op ons eigen sportpark. We trappen dan om 14.00 af tegen Alcides uit Meppel. Tot dan! |

VV Gorredijk O17-1