VV Gorredijk

Team van de week: MO15-1

Elke week staat er een team in de schijnwerpers binnen onze vereniging. Hiermee vieren we niet alleen sportieve prestaties, maar erkennen we ook de toewijding en teamgeest binnen onze teams en mooie club! 

Gorredijk m015-1 - jubbega m015-1

Het was afgelopen week even spannend of de “derby” wedstrijd tegen Jubbega MO15 wel door kon gaan. Ineens werden we verrast met winterweer en waren de velden niet meer mooi groen maar wit!  Helaas ging de laatste training van Emma en Jetze ter voorbereiding op deze wedstrijd daarom ook niet door. Enorm balen want de trainers hadden een heel programma opgesteld om de dames zo scherp mogelijk aan de wedstrijd te laten verschijnen.

Gelukkig vielen de weersvoorspellingen voor zaterdag mee en konden we ons richten op een leuke voetbalwedstrijd tegen Jubbega MO15. Ieder op zijn eigen manier wel te verstaan… Daar de coaches druk bezig zijn met de opstelling, zijn de dames druk met de muziek “playlist” en de socials van het team (instagram, tiktok). Ook in de whatsapp groep van de dames was het een drukte van belang. Op de vrijdagavond vlogen er meer dan 100 berichten over en weer. Het was duidelijk dat deze wedstrijd de nodige “gezonde en leuke” spanning met zich meebracht!

Rond kwart over tien verzamelden de dames zich in de kleedkamer van de club. Snel omkleden en daarna warmlopen. Tussendoor nog even een fotoshoot van onze “huisfotograaf” Louw. Want we zijn immers het team van de week! Jetze had een hele warming-up voorbereid zodat de dames in optimale vorm aan de wedstrijd konden beginnen. Grensrechter Frits was wederom present. En de dames van Jubbega stonden ook te trappelen om los te gaan. Het viel de coaches op dat er aardig wat publiek was gekomen. Het was droog en het zonnetje scheen zelfs voorzichtig. Er stond dan ook niets in de weg voor scheidsrechter Jesmer om de wedstrijd te laten starten.

De eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Er werd aanvallend en verdedigend goed gevoetbald. Wij kregen een enkele kans om te scoren. Helaas lukte het ons niet om een goal te maken. Jubbega wilde duidelijk ook winnen en was ook scherp in de wedstrijd. Tot aan de laatste minuut voor de rust kwamen ze niet door onze verdediging heen. En ook kwamen ze erachter dat de MO15 het geluk heeft om over een goede keeper te beschikken. Toch viel er net voor rust 1 goal tegen. Nooit fijn om zo de kleedkamer in de gaan.

Lang bleven we niet somber. Met een gezonde strijdlust bereiden we ons voor op de tweede helft onder het genot van wat drinken en een traktatie van coach Albert die komende week jarig is.

 De tweede helft begonnen we met een andere opstelling vanwege wat blessures. Het was duidelijk dat we nog even moesten wennen aan deze opstelling. Jubbega maakte daar handig gebruik van, waardoor we al snel een 2e goal tegen kregen. Ai.. dat hadden we liever niet gezien. Nu moesten we nog harder knokken om terug te komen in de wedstrijd. Ondanks een aantal aanvallen richting de keeper van Jubbega lukt het de dames niet om een goal te scoren. En moesten we nog twee goals incasseren. 0-4 eindstand!

Kort met elkaar terugblikken op de wedstrijd maar vooral met elkaar vooruitkijken. Volgende wedstrijd gaan we winnen!

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media