VV Gorredijk

Onze webshop

gorredijk 1 - oldemarkt 1

3-0

De supporters van Gorredijk gingen er vanmiddag eens goed voor zitten of staan, afhankelijk van of ze langs het veld een bankje hadden opgezocht of op de tribune een zitplaats hadden gevonden. De andere supporters stonden langs het veld. De eerste wedstrijd van dit seizoen was immers in Oldemarkt geëindigd in 0-6. Het was voor het eerst in ruim drie maanden weer mogelijk om op het hoofdveld te spelen. De vele sponsors van Gorredijk zullen hier blij mee zijn omdat de supporters hun reclameborden konden aanschouwen.

De eerste speldenprik kwam van Oldemarkt, maar dit leverde geen problemen op voor de verdedigers van Gorredijk. Daarna vond het spel grotendeels plaats op het middenveld. Beide ploegen hadden wat tijd nodig om de eigenschappen van het veld onder de knie te krijgen. Dan is het Gorredijk dat in de 25ste minuut een hoekschop mag nemen. Thymo de Vries neemt deze hoekschop snel en speelt de bal naar Sil Bruinsma, die de bal voorzet. Deze wordt door een speler van Oldemarkt met het hoofd aangeraakt, waardoor de bal wat vreemd voor het doel komt. Jesse Stoelwinder is alert en speelt de bal eerst met links over zijn directe tegenstander en haalt vervolgens hard uit met rechts, waardoor de bal tegen de touwen vliegt. De 1-0 wordt op het scorebord gezet. Hierna blijft het spel zich weer afspelen op het middenveld, maar Gorredijk komt wel wat gevaarlijker voor het doel van Oldemarkt, maar tot grote kansen komt het niet. In de rust mag Johan van der Wal, enigszins teleurgesteld, in de kleedkamer achterblijven en maakt Hille van Goinga zijn opwachting. De omzettingen werpen hun vruchten af. In de 48ste minuut heeft Jesmer de Vries een goede voorzet en vindt Thymo de Vries bij de tweede paal die de bal eenvoudig in het doel tikt.

In de 64ste minuut is de wedstrijd klaar voor Ruben Blaakmeer, die de warme douche mag opzoeken en Jappie Koopmans mag zijn kunnen aan het publiek laten zien. Oldemarkt komt één keer gevaarlijk voor het doel van Gorredijk uit een hoekschop, maar via Joey Bethlehem, onze betrouwbare sluitpost, als de lat en de knieën van de gevallen Yens Arndt belandt de bal naast het doel. De hoekschop die daaruit volgt, levert verder geen gevaar op. In de 80ste minuut verovert Hille van Goinga de bal op het middenveld en stuurt Jesmer de Vries netjes over de as van het veld weg. Jesmer de Vries komt hierdoor één tegen één op de doelman van Oldemarkt af. Deze kiest ervoor om zijn rechterhoek af te schermen, waardoor Jesmer de Vries eenvoudig de bal in de linkerhoek kan schieten. Het is voor Jesmer de Vries een gedenkwaardig doelpunt. Het is zijn 75ste voor het eerste van Gorredijk. Volgens de statistieken van Voetbal Noord heeft hij zijn doelpunten gemaakt tegen 39 verschillende verenigingen.

 De 3-0 is voor Yens Arndt een signaal om de trainer te verzoeken om gewisseld te worden omdat hij wat lichte klachten heeft aan zijn hamstrings. Jeldert Bruinsma mag zijn opwachting maken. Maar ook de verdedigers Fimme Marre, Lars Klijnstra en Siederik de Vries hadden hun aandeel in de wedstrijd. Zij zorgden ervoor dat de andere spelers eerder in het verslag genoemd werden vanwege hun aandeel in de wedstrijd. Johannes Veenema, Frits Borduin, Gerrit Veenstra (leider) en Hannes Overwijk hebben er een mooi en fit team van weten te maken. Als Pluvius niet te veel naar beneden gooit, wacht volgende week de uitwedstrijd tegen Trinitas in Boyl voor Gorredijk. Ik zie jullie daar graag om de mannen aan te moedigen en met zijn allen de drie punten mee te nemen naar Gorredijk.

De R(a)(ei)zende reporter Jr.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media