VV Gorredijk

Onze webshop

De blesse 1 - gorredijk 1

1-3

Een verslag kun je beginnen met het benoemen van spelers die er zijn of juist die er niet zijn. Over welke ploeg nu het beste omgaat met de gesteldheid van het veld, het veld liet namelijk duidelijk zien dat het lijdt onder de winterse omstandigheden en de natte periode die we daarvoor hadden. Het veld was erg hobbelig en daardoor moeilijk te bespelen. Welke ploeg gaat hier het beste mee om. Dus houden we het deze keer bij de feiten rondom de doelpunten.

De vele pogingen om tot een aanval te komen strandde veelal in een vroeg stadium omdat de bal wegsprong, opstuiterde of zijn eigen idee had om iets anders te doen dan iedereen verwachte. Het is in de 13 de minuut dat Gorredijk een hoekschop mag nemen. Deze werd dit keer en korte hoekschop, Sil Bruinsma speelde Thymo de Vries in die de naast hem staande Jesmer de Vries de bal in de voeten deed belanden. Jesmer de Vries hoefde niet lang na te denken en plaatste van de rand van de 16 meter de bal buiten bereik in van de doelman in de verre hoek de 1 – 0 binnen.

Verder gebeurde er in de eerste helft verder niets wat het benoemen waard is. In de rust blijft Jesse Stoelwinder in de kleedkamer achter en mag Martijn de Leeuw zijn opwachting maken. In de 53 ste minuut is er een inworp voor een groep Gorredijk supporters welke door Fimme Marre wordt ingegooid richting Thymo de Vries. Met een mooie lichaamsschijnbeweging neemt Thymo de Vries zijn tegenstander te grazen en heeft hij een vrije doorgang naar het doel van De Blesse. Thymo de Vries probeert de bal in de verre hoek te plaatsen maar helaas, De doelman krijgt nog zijn noppen tegen de bal waardoor deze niet in het doel beland. Maar het voordeel voor Gorredijk is dat de bal precies voor de voeten van Jesmer de Vries valt deze denkt wederom niet lang na en haalt verwoestend uit. Voor de 0-2.

In de 65 ste minuut wordt er bij Gorredijk gewisseld deze keer verlaat Jesmer de Vries het veld en mag Dinesĥ Thavarajaha zijn kunsten laten zien. In de 71 ste minuut probeert Thymo de Vries maar eens vanaf de rand van de 16 meter te schieten en doordat de bal verschillende benen tegenkwam onderweg naar het doel leek het wel op een flipperkast maar de 0-3 konden we wel noteren. In de 72 ste minuut terwijl ik de notitie stond te maken werd de 1-3 gemaakt. Ik heb mij laten vertellen dat vanaf de aftrap De Blesse gelijk in de aanval ging, vanaf de linkerkant een goede voorzet werd gegeven en deze door de aanvaller over Joey Bethlehem de verder zeer goed spelende doelman van Gorredijk werd gekopt, de 1-3. Hier blijft het verder bij voor deze wedstrijd.

Nu zijn alle wedstrijden tenminste 1 keer vastgesteld, alleen Oerterp hebben we voor de competitie nog niet tegen gespeeld. Volgende week beginnen we aan de returns van deze competitie. Gorredijk speelt dan thuis tegen Oldemarkt, we zien jullie dan graag op ons sportpark.

De R(ei)(a)zende reporter Jr.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media