VV Gorredijk

gorredijk 1 - renado 1

2-1

Voor degenen die vanmiddag het voorwoord hebben gelezen, willen waarschijnlijk nog wel weten welke twee vaders en zonen in de vele onderlinge ontmoetingen het doel van Renado hebben gevonden. Dit waren Bart en Mart van der Tuin en Jos en Jesmer de Vries. 

Als je het programmaboekje stond te lezen tijdens de aftrap of had gedacht nog even naar de W.C. te gaan aan het begin van de wedstrijd, heb je de 1-0 gemist. Waarschijnlijk verloor Gorredijk de toss, want ze mochten de eerste helft richting de kantine spelen met de wind in de rug. Johan van der Wal trapte af voor Gorredijk, speelde de bal naar Thymo de Vries. Thymo de Vries speelde de bal naar Syl Bruinsma, die Jesmer de Vries aan de linkerkant van het veld wegstuurde. Jesmer de Vries kwam de 16 meter binnengelopen en zag dat de verre hoek open lag, schoof de bal mooi diagonaal binnen. Volgens mij kon toen pas voor de eerste keer een speler van Renado contact maken met de bal door deze uit het net te halen.

Ondanks de voorsprong is trainer Johannes Veenema niet helemaal tevreden. Duidelijk hoorbaar geeft Johannes Veenema aan dat Gorredijk vooral op het middenveld geduldiger moet zijn. De spelers laten dit ook gelijk zien; ze houden het balbezit op het middenveld en in de 15de minuut wordt Jesmer de Vries weggestuurd door Johan van der Wal. Jesmer de Vries rondt op bijna identieke manier af voor de 2-0 door de bal diagonaal in de verre hoek binnen te schieten.

Na 20 minuten merk je heel langzaam dat Renado de schrik van de twee snelle doelpunten te boven komt. Renado maakt het spel fysieker en Gorredijk heeft hier steeds meer moeite mee. Dan is er in de 30ste minuut een onhandige handsbal van Sil Bruinsma op de as van het veld en zo’n 25 meter van doel. Bij Renado hebben ze daar een specialist voor; Siebren Zijlstra weet op een fantastische manier dit buitenkansje te verzilveren. Siebren Zijlstra neemt de vrije trap en schiet deze in de linkerkruising buiten bereik van de goed keepende Joey Bethlehem, 2-1. Gorredijk recht zijn rug, trekt direct weer ten aanval en mag ook een vrije trap nemen net buiten de 16 meter. Thymo de Vries neemt de vrije bal en schiet eerst in de muur en daarna uit de herkansing net over.

Vlak voor rust mag Renado nog een vrije trap nemen, nu iets dichter bij en wat meer naar de linkerkant van het veld. Gewaarschuwd als iedereen is, wordt er nu een tweemansmuurtje neergezet. Siebren Zijlstra legt opnieuw aan, maar gelukkig voor iedereen die Gorredijk een warm hart toedraagt, schiet hij de bal deze keer op de buitenkant van de paal. De rust wordt ingegaan met een 2-1 voorsprong voor Gorredijk.

In de rust wordt Chris Kromtzigt gewisseld voor Jelson Kooistra. Renado heeft gemerkt dat het fysieke spel aan het einde van de eerste helft heeft gewerkt en gaat hiermee in de tweede helft verder. Er volgen voor beide ploegen mogelijkheden, waarbij Renado misschien nog wel de grootste kans had met een afstandsschot dat via de onderkant van de lat al dan niet over de doellijn is geweest, maar de scheidsrechter was heel resoluut met het afwijzen van het doelpunt. Heel Gorredijk haalt opgelucht adem. In de 63ste minuut mag Ruben Blaakmeer zijn kunsten laten zien en wordt Jesse Stoelwinder bedankt. Het spel gaat steeds beide kanten op, maar echt uitgespeelde kansen zijn er niet of de doelverdedigers weten goed in te grijpen. In de 85ste minuut worden Sil Bruinsma en Johan van der Wal bedankt voor hun prima wedstrijd en mogen Jeldert Bruinsma en Martijn de Leeuw.

In de slotfase is Jesmer de Vries nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot raakte deze keer de paal. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter gaat Gorredijk tevreden het veld af. Wanneer er wat meer fysiek spel wordt gespeeld, kan ook Gorredijk er nu in mee. Als de weergoden het toelaten, spelen we volgende week de laatste wedstrijd van de eerste ronde. We zien jullie graag bij de Blesse.

Uw R(a)(ei)zende reporter Jr.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media