VV Gorredijk

gorredijk 1 - DTD 1

1-0

Het begin van het verslag wordt een beetje eentonig, maar ook wij zijn heel blij met ons kunstgrasveld. Hierdoor kunnen de thuiswedstrijden in ieder geval gespeeld worden. Door de vele regen is het nog steeds niet mogelijk om het hoofdveld te bespelen. Wanneer het eerste vanmiddag zijn wedstrijd speelt op ons kunstgrasveld, is dit al de derde wedstrijd die daar gespeeld wordt. Om ervoor te zorgen dat alle elftallen zich kunnen opwarmen op het kunstgrasveld, begint het derde elftal al om 09:45 uur met zijn wedstrijd. Het derde elftal speelde verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen het tweede van Havelte. Vervolgens om 12:00 uur ons tweede, dat uiteindelijk met 4-3 won van Steenwijkerwold 2. Zo heeft ons eerste wel het voorbeeld gekregen hoe ze de punten op ons sportpark moeten houden.

Na de twee nederlagen van de laatste twee wedstrijden wil Gorredijk graag de drie punten weer op het eigen sportpark houden. Vanwege de gespeelde wedstrijden is de aanvang van de wedstrijd tussen Gorredijk en DTD om 14:30 uur gestart. Er zijn van die wedstrijden in het seizoen waar vele voetbalclichés van toepassing zijn. Vandaag was zo'n wedstrijd. Het was Gorredijk dat de ene aanval na de andere op de mat legde, waarvan de een nog mooier was dan de andere. DTD had het hierdoor lastig en was erg geconcentreerd bezig om de verdediging gesloten te houden. Met lange ballen probeerden zij hun twee aanvallers in stelling te brengen, maar deze werden door Yens Arndt, Jappie Koopmans, Siederik de Vries en Fimme Marre vakkundig onschadelijk gemaakt. In de rust stond het publiek elkaar aan te kijken en stelde zich de vraag:Hoe is het mogelijk dat het nog steeds 0 – 0 staat?

Het antwoord dat het publiek geeft is vrij eenduidig: Gorredijk is soms onnauwkeurig in de eindpass, maakt niet altijd de juiste keuze, heeft geen geluk met de ballen die uit de kluts komen, en DTD heeft een goede doelman. Het vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd is dan ook groot. Als het eerste doelpunt valt, dan volgen er vast meer. In de rust krijgen beide trainers de gelegenheid om de ploegen te voorzien van instructie: wat gaat goed en wat kan beter. Ook aan het begin van de tweede helft gaat Gorredijk verder waar het gebleven was: de ene na de andere aanval op het doel van DTD werd uitgevoerd. Maar het doelpunt bleef uit. Het is in de 64ste minuut dat Johannes Veenema ingrijpt en meer risico gaat nemen. Yens Arndt en Thijs Herder worden bedankt voor hun diensten en Hille van Goinga en Jesse Stoelwinder mogen proberen het doelpunt te forceren.

In de 74ste minuut wordt Jappie Koopmans gewisseld voor Gerben Jongedijk. De aanvallen gaan bijna onophoudelijk richting het doel van DTD. Maar mede door de nog steeds uitstekende doelman van DTD is het nog niet gelukt om het bevrijdende doelpunt te maken. Dan is het in de 87ste minuut dat er een schok door het Gorredijk publiek gaat. DTD zet een aanval op over hun rechterkant en de rechtsbuiten kan richting het doel van Gorredijk. Mede door het op tijd naar voren komen van Joey Bethlehem besluit de aanvaller te schieten. Gelukkig voor iedereen die Gorredijk een warm hart toedraagt, gaat deze bal voorlangs. Hiermee gaat in ieder geval één voetbalcliché deze middag niet op: als je zelf geen doelpunt maakt, doet de tegenstander dat in een schaarse aanval wel. Op het scorebord komt de 90ste minuut te staan, en er staat nog steeds 0 – 0 op het bord. Het is aan de scheidsrechter nu te bepalen wanneer deze voor de laatste keer op zijn fluit blaast.

Dan breekt de 94ste minuut aan, Gorredijk probeert nog steeds wanhopig het doelpunt te maken. Je voelt het ongeloof: we gaan toch geen punten verspelen na zoveel aanvallen? Na een hoekschop is de 16 meter nog goed gevuld met spelers van DTD en Gorredijk. DTD krijgt de bal niet ver genoeg weg, wordt opgevangen door Gorredijk. Net buiten de 16 meter, ter hoogte van het doelgebied, krijgt Hille van Goinga de bal ingespeeld. Hille van Goinga brengt de bal hoog voor bij de tweede paal. Daar staat Lars Klijnstra. De gedachten die hij heeft gedurende de tijd die de bal erover doet om bij hem te komen, laten zich niet snel beschrijven, en het lezen duurt langer. Zijn kopbal laat zich het beste omschrijven als één met heel veel vertrouwen, overtuiging en beheersing. Deze kopbal slaat in als een granaat: eindelijk kan de 1 – 0 op het scorebord. De ontlading is dan ook groot bij de spelers en staf. Iedereen sprint naar elkaar om elkaar te omhelzen en het doelpunt te vieren. De scheidsrechter laat nog wel aftrappen, en omdat het juichen enige tijd in beslag nam, nog even doorspelen. Maar op het moment dat Gorredijk in balbezit kwam, was dat voor de scheidsrechter het moment om voor de laatste keer te fluiten. De opluchting was groot: de drie punten bleven op het eigen sportpark. Bij het verlaten van het veld gaf de scheidsrechter aan, bij onze grensrechter Jorrit Smit, dat er op het moment van scoren nog 10 seconden stonden op zijn horloge.

Achteraf gezien zijn dit de mooiste overwinningen waar je nog eens aan terugdenkt als je aan het einde van het seizoen gaat evalueren. Volgende week wacht Gorredijk de uitwedstrijd tegen Oerterp. We zien jullie daar graag, als de weergoden ons goedgezind zijn.

Uw R(a)(ei)zende reporter

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media