VV Gorredijk

OLDEMARKT 1 – GORREDIJK 1        0-6

De eerste wedstrijd van het seizoen 2023 – 2024. Gorredijk start met een nieuwe trainer; Johannes Veenema. Verder heeft Gorredijk een aantal nieuwe spelers in de selectie en nieuwe verslaggever. Dan wordt in juli de competitie indeling bekend gemaakt en komt daar voor Gorredijk de uitwedstrijd tegen Oldemarkt uit de koker van de KNVB. In het verleden hebben we daar vaker tegen gespeeld en waren de resultaten dat beide ploegen van elkaar kon winnen en als dat niet gebeurd was hebben we dus gelijk gespeeld, kortom de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De toeschouwers die naar het zonovergoten sportpark waren gekomen zijn nieuwsgierig. Hoe beginnen mijn jongens aan de competitie zowel de supporters van Oldemarkt als Gorredijk staan enthousiast langs de lijn. Wanneer de wedstrijd begint zie je gelijk de intentie van Gorredijk. Wij zijn hier gekomen en nemen de eerste punten van dit seizoen mee naar Gorredijk.

Na 15 minuten spelen verdwijnt de bal in het doel van Oldemarkt, helaas voor Gorredijk wordt deze afgekeurd wegens buitenspel. In de 20 ste minuut is het wel raak een schot van Thymo de Vries wordt door de doelman van Oldemarkt niet goed verwerkt en valt voor de voeten van Johan van der Wal die zich niet bedenkt en hard uithaalt en de bal wel in het doel schiet 0 – 1. In minuut 23 is Lars Klijnstra die op de goede plek staat om de bal hard en meedogenloos in het doel te schieten die tussen een aantal verdedigers blijft liggen na een voorzet van Sil Bruinsma. In de 31 ste minuut is er wederom een aanval van Gorredijk deze keer staat de paal in de weg, de bal wordt daar hard opgeschoten door Jesmer de Vries. Zo is niet iedere aanval een doelpunt, want wanneer alle aanvallen van Gorredijk hier beschreven hadden moeten worden was het beeld geweest wat ook op het veld zichtbaar was, Gorredijk in de aanval en Oldemarkt wat sporadisch van eigenhelft kon komen.

In de 2 de helft komen beide teams weer op het veld Oldemarkt wisselt en heeft de intentie om het in de tweede helft anders te doen. Het is voor Gorredijk belangrijk om de geledingen dicht te houden en ervoor te zorgen dat Oldemarkt niet terugkomt in de wedstrijd. Oldemarkt probeert Gorredijk meer vast te zetten en zelf krijgt het hierdoor wat kleine mogelijkheden. Het zijn vooral wat schoten van afstand die of naast gaan of gepakt kunnen worden de keeper. Het is dan ook in de 64 ste minuut dat Thymo de Vries met een steekbal Thijs Herder vrijzet in de 16 meter van Oldemarkt, waardoor Thijs Herder voor de 0 – 3 kan zorgen. Je ziet gelijk aan de lichaamshouding van de spelers van Oldemarkt, het is klaar dit draaien we niet meer om. Maar Gorredijk heeft geen medelijden met Oldemarkt en gaat lekker door met voetballen. Het is in de 70 ste minuut dat er met een aanval over rechts dat Johan van der Wal zijn tweede doelpunt van de middag mag maken 0 – 4.

Het is in de 74ste minuut dat Johannes VeEnema gaat wisselen, Johan van der Wal krijgt zijn publiekswissel en wordt vervangen door Jesse Stoelwinder. Tevens wordt Thijs Herder vervangen door Ruben Blaakmeer. Jesse Stoelwinder wilde graag aan de trainer laten zien wat hij kan. Het duurt dan ook niet lang dat hij zijn doelpunt meepakt in de 77ste minuut rond hij de voorzet van Jesmer de Vries af voor de 0 – 5. Dan is het grote moment van wisselen aangebroken in de 80ste eerst door Oldemarkt en bij Gorredijk twee wissels, Yens Arndt en Sil Bruinsma mogen het verlaten en Chris Kromtzigt en Jappie Koopmans mogen de laatste minuten meedoen.

Het slotakkoord wordt gespeeld en het is de zeer actieve en ijverige Jesmer de Vries die zijn goede wedstrijd bekroond met een mooie actie en doelpunt in de 88ste minuut en wordt de eindstand 0 – 6 Voor Gorredijk een mooie start, voor Oldemarkt is er nog genoeg tijd om deze nederlaag recht te zetten. Gorredijk ontvangt Trinatas op het eigen sportpark Kortezwaag, wij zien u dan graag komen.

De R(ei)(a)zende reporter jr.