VV Gorredijk

DTD 1 – GORREDIJK  1      2-0

Zo de competitie van dit seizoen zit er weer op en de kaarten zijn geschud; Dronrijp kampioen, DTD een goede 2e , De Wilper Boys en MKV gedegradeerd en Geel Wit en Bakkeveen spelen na competitie terwijl op deze laatste speeldag Renado nog de periode titel wist binnen te slepen. Gorredijk speelde vandaag de laatste wedstrijd uit tegen DTD; de mannen van de ploeg uit de Trije Doarpen hadden nog kans om kampioen te worden bij verlies van Dronrijp. En zo was de opzet ook van deze middag; gezellig sfeertje, spingkussentje, muziek en gezelligheid en hier en daar wat strakke koppies.

Zijn er de bekende sentimenten van mensen die afscheid nemen, gehuldigd worden of iets dergelijks. Bij de opkomst van de elftallen het bekende vuurwerk , kortom er stond nog wel iets op het spel. En zo begon de wedstrijd ook; DTD probeerde Gorredijk gelijk onder druk te zeten maar de eerste kansen waren voor de Blauw-Witten ; in minuut acht gaat de inzet van Daniel Temmingh maar net voorlangs en de kopbal in minuut 13 van Thijs Herder gaat net langs de verkeerde kant van de paal. DTD is dan wel wakker en weten ook vlak daarna al te scoren maar deze goal wordt nog afgekeurd maar de weg naar het net is wel gevonden want amper een paar minuten later is het Rick Scheeringa die met een kopbal de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet .

Gorredijk laat zich ook gelijk weer zien echter de inzet van Jesmer de Vries in minuut 28 wordt op de lijn nog gekeerd. Zo golft het spel op en neer , zijn er kleine kansjes, zijn beide ploegen zeker aan elkaar gewaagd en is er bij vlagen goed voetbal te zien. DTD weet vlak voor rust de voorsprong zelfs uit te breiden; de mini solo en het diagonale schot van Jelmer de Boer zorgt ervoor dat de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in gaat.

In de tweede helft hetzelfde beeld; ploegen aan elkaar gewaagd; Gorredijk probeerde het nog wel maar de bal wilde er vandaag gewoon niet in. In de 55 e minuut had zelfs de digitale klok zoiets van voor mij zit het seizoen erop en ik stop ermee en naderde de wedstrijd het niveau van een lekker potje zomeravond voetbal en hobbelde zo naar het eind. Uit Dronrijp kwam niet het verlossende woord van een achterstand en kon het ludieke spandoek “ vol gas naar de 2 e klas “ weer voor even de kast in.

Na iets meer dan 90 minuten vond de prima leidende scheidsrechter de Roos het ook mooi geweest en kon men eindelijk aan het bier. Het seizoen zit erop voor Gorredijk het eindigt als 8 e met 30 punten met 9x winst, 3x gelijk en 10x verlies en kan bijna iedereen vakantie gaan vieren. De ploegen die nog aan de bak moeten gaan zich nog opladen voor het slotakkoord van dit seizoen en wens ik veel succes. Na de zomerstop kan Gorredijk zich op gaan maken voor een nieuw seizoen met een nieuwe technische staf , nieuwe spelers maar ook met een nieuwe verslagjes schrijver.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media