VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK  1 –  DE WILPER BOYS 1       5-3

Op deze Moederdag ontving Gorredijk op het eigen sportpark de Wilper Boys en wisten zich met een overwinning veilig te spelen. Die overwinning kwam er ook wel maar makkelijk ging dat zeker niet en was het publiek de grote winnaar deze middag; lekker weer, veel doelpunten en het terras dat open was. 

Er werd deze middag, voor mij onbegrijpelijke reden, op kunstgras gespeeld en de minuut stilte voor de overleden oud elftal leider van de Wilper Boys was indrukwekkend. De mannen uit de Wilp trokken bij de aftrap gelijk de stoute schoenen aan; de aftrap gelijk op doel schieten getuigt van lef ondanks dat het schot snelheid en richting mist. Maar deze stoute schoenen zorgden er wel voor dat de bezoekers in minuut 10 al op voorsprong komen. Bij een vrije trap staan er een aantal verdedigers van Gorredijk te zwaaien voor buitenspel echter de vlag blijft omlaag en kan de vrijstaande Vincent ten Have de eerste goal van deze middag binnen koppen. 

Gorredijk is dan wel wakker en een paar minuten later wordt het vlammende schot van Sil Bruinsma tot corner verwerkt. Uit deze corner lijkt de gelijkmaker te vallen maar de treffer wordt door de arbiter van dienst afgekeurd. Gorredijk blijft echter de bovenliggende partij dringt ook meer aan maar het tempo op de stroeve grasmat brengt de Wilper Boys niet van de wijs en het duurt tot minuut 38 voordat Gorredijk eindelijk het net weet te vinden. Het schot van de rechterkant van Jesmer de Vries krult zo de verre hoek in en staan beide ploegen weer op gelijke hoogte. Gorredijk begint de tweede helft uitstekend; een identieke situatie ( maar nu de andere kant op natuurlijk) zorgt ervoor dat Gorredijk op een 2-1 voorsprong komt en Jesmer de Vries zijn tweede goal van deze middag maakt. 

Maar zoals gezegd Had de Wilper Boys de stoute schoenen aan want amper een paar minuten later is het dezelfde Vincent ten Have die van dichtbij de gelijkmaker weet binnen te tikken en is het op dat moment al weer 2-2. De doelpunten vallen op dat moment al rijpe appelen van de boom want weer een paar minuten later zorgt de droge schuiver van Sil Bruinsma alweer voor de 3-2 voorsprong voor de Blauw- Witten. Gorredijk is in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en de kopbal op de lat voorkomt op dat moment nog verder onheil voor de Wilper Boys maar in minuut 70 maakt de Vries zijn hattrick van de middag compleet. Het balletje breed van aanvoerder Klijnstra kan door de Vries simpel worden binnen getikt en zorgt voor de 4-2. De Wilper Boys persen er nog een laatste slot offensief uit en ook Vincent ten Have kan een hattrick bijschrijven ; in minuut 86 weet hij het verschil kleiner te maken door prima raakt te koppen echter het slot akkoord deze middag is voor Daniel Temmingh die de 5-3 binnen kopt en zo de drie punten deze middag veilig stelt. 

Met nog 1 ronde te gaan vallen er wel al wat beslissingen in de 3 e klaase B. MKV was/is al gedegradeerd, Bakkeveen en de Wilper Boys strijden nog om degradatie, is Geel-Wit veroordeeld tot nacompetitie, houdt Renado ondanks het verlies zicht op de 3 e periode en is het bovenin nog ongemeen spannend en gaat de strijd om het kampioenschap tussen Dronrijp en DTD En waar moet Gorredijk deze laatste wedstrijd heen…. Juist…. DTD.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media