VV Gorredijk

GORREDIJK  1 – FRIESLAND 1 3-3

Op deze Paasmaandag was er een inhaal programma en mocht Gorredijk het op eigen veld opnemen tegen Friesland; voor aanvang van de wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten en was ook het doelsaldo gelijk en daar veranderde deze middag niets aan. In de recente 2 eerdere edities dat beide ploegen elkaar ontmoeten was het Friesland dat de betere ploeg was maar Gorredijk steeds de volle buit wist binnen te halen.

In de wedstrijdbespreking van Friesland zal wel zijn aangegeven dat dit geen 3 e keer mocht gebeuren en zo leek het er in de eerste helft van deze wedstrijd ook sterk op. Friesland gaat fel uit de startblokken na het eerste fluitsignaal en het zoekt gelijk brutaal de aanval Gelijk in de eerste minuut wordt er in de defensie van Gorredijk knullig uit verdedigd maar de dot van een kans wordt gelukkig voor Gorredijk op dat moment nog over geschoten. Echter in minuut 7 is het wel raak; de corner van de linker kant kan vrij worden ingekopt door Thom van der Meer en brengt de gasten al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Friesland blijft in de 1 e helft de bovenliggende partij; het wacht geduldig de tegenstander af en in balbezit zijn er goed lopende combinaties, lange ballen die wel aankomen is er veel ruimte op het middenveld en zijn er gevaarlijke aanvallen via de flanken. Gorredijk moet alle zeilen bij zetten om niet tegen een grotere achterstand aan te lopen maar geluk, wat kunst en vliegwerk en een betrouwbare doelman zorgen ervoor dat de stand nog steeds 0-1 blijft. Gorredijk weet zelf nauwelijks kansen te creëren en de ballen tussen de palen in de eerste helft zijn op 1 hand te tellen.

In de 2 e helft probeert Gorredijk het initiatief naar zich toe te trekken en deze dadendrang zorgt ervoor dat in minuut 52 Gorredijk een dot van een kans krijgt maar door de doelman uitstekend wordt gered. Friesland blijft loeren op de counter en amper een paar minuten later weet het zelfs de voorsprong te vergroten als de bal vanuit de kluts zomaar in het doel verdwijnt en de bezoekers op 0-2 zet. Gorredijk weet zich gelukkig snel te herpakken want amper een paar minuten later wordt een corner door Daniel Temmingh bij de eerste paal binnen gekopt en is er de aansluitingstreffer 1-2. Dat het venijn deze middag in de staart zat werd daarna wel duidelijk; Friesland weet zich na de tegenslag te herpakken en weet de in minuut 64 de marge weer op 2 te zetten door een goal van Roin Dalstra 1-3. Het tekent de strijdlust en het geloof in een goede afloop deze middag van Gorredijk want het blijft nu de aanval zoeken en voert de druk verder op. In minuut 70 krijgt Sil Bruinsma op de rand van de 16 de bal voor de geliefde linker voet en de streep die daarna volgt is door de keeper alleen maar gehoord en is het 2-3.

Een kwartier voor tijd krijgt Gorredijk, na een overtreding, een vrije trap welke op een hand in de 16 beland, gevolg een rode kaart voor de verdediger van Friesland en een strafschop. Het is wederom Sil Bruinsma die vanaf 11 meter niet faalt en de ploegen op gelijke hoogte brengt en zorgt voor de 3-3.

In de slotminuten krijgt Gorredijk nog 1 dot van een kans, wordt het nog wat onvriendelijk, vallen er nog een paar kaarten maar eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. Goed was het allemaal zeker niet, vermakelijk zeker wel en mag Gorredijk volgende week naar Ameland terwijl Friesland bij Oosterlittens op bezoek mag. 

 

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media