VV Gorredijk

Onze webshop

 GORREDIJK  1 – OERTREP 1    0-2

Gorredijk ontving op de zaterdagavond op het eigen sportpark de mannen van Oerterp. Lekker voetbalweer, heel veel publiek, lekker druk in de kantine waar iedereen in paste en muziek voor na de wedstrijd en natuurlijk twee over het algemeen goed voetballende ploegen. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekkere pot voetbal. En dat viel dus een beetje tegen, zeker de wil, inzet en beleving waren er van beide kanten wel maar goed voetbal , nee dat ontbrak.

Gorredijk kreeg in de eerste paar minuten wat kleine kansjes maar nergens voorin stond het vizier op scherp. Zo waren er kleine kansjes over en weer maar schoten tussen de palen waren zeldzaam; er werden veel lange ballen gegeven van beide kanten die niet aankwamen en zo sudderede het partijtje voort. Gorredijk kreeg voor de rust nog een dot van een kans maar de kopbal kon voor de lijn door een uitstekende reflex van de keeper nog uit het doel worden gehouden.

In het tweede bedrijf veranderde er niet veel aan het spelbeeld; inzet en beleving maar weinig kansen. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart; in het laatste kwart krijgt Wiard Jansma na een overtreding geel; het commentaar erna ging de leidsman ook te ver en toonde de 2 e gele en dus rood. Het publiek ging er eens even goed voor zitten, Gorredijk moest toch deze numerieke meerderheid uit kunnen buiten.

In minuut 79 is er een uitstekende actie van Sil Bruinsma echter het inschieten met rechts is nooit zijn sterkste punt geweest en dus blijft de brilstand nog op het bord staan. De wedstrijd lijkt naar een 0-0 voor te hobbelen echter zoals gezegd het venijn zat in de staart. In minuut 88 krijgt Oerterp een corner aan de linker kant en deze vliegt er zomaar in, of de bal direct ging of nog werd aangeraakt was niet te zien maar het zorgde er wel voor dat de bezoekers op een 0- 1 voorsprong kwamen. Gorredijk gaat dan in de laatste minuten alles op alles zetten om de gelijkmaker te forceren, ligt het achterin helemaal open en is het Lars Boonstra die met een mooie lob Gorredijk de nekslag toedient en de bezoekers de overwinning bezorgd 0-2 .

Dit is wat je noemt een lullig verlies, Oerterp was wel de betere ploeg maar het wedstrijd beeld rechtvaardigde een 0-0 maar goed het is niet anders. Oerterp houdt met deze overwinning nog een beetje zicht op koploper Dronrijp en Gorredijk likt de wonden na twee verliespartijen na de winterstop en mag volgende week op bezoek bij Renado.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media