VV Gorredijk

Onze webshop

DRONRIJP 1  – GORREDIJK  1     4-2

Zo de tweede helft van het seizoen is weer begonnen en in 3B stond er gelijk een topper op het programma namelijk de nummer 1 Dronrijp en nummer 2 ( gedeeld) Gorredijk. Dronrijp is de trotse koploper en zal dit seizoen dan ook ( eindelijk) de titel wel pakken en heeft in eigen huis een lange ongeslagen status die Gorredijk vandaag dan maar moest zien te doorbreken. De Rypsters hadden er werk van gemaakt; een trainingskamp in Valencia, voor de wedstrijd een prachtig mobiel scorebord met echter waardeloze veel te harde muziek ( maar smaken verschillen) en een bekend ouderwets treffen tussen beide kemphanen. Alle ingrediënten waren vandaag weer aanwezig; van harde duels, een falende scheidsrechter, opstootjes en een grillig scoreverloop.

Gorredijk begint met de wind in de rug en pakt in het eerste kwartier brutaal het initiatief ; het creëert kans op kans, krijgt legio corners maar een doelpunt valt er niet en dan is er een ongeschreven wet dat als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel . En zo ook vandaag is het in minuut 21 raak; na een forse overtreding op Jappie Kopmans mag er gewoon doorgespeeld worden en is het Bauke Kamminga die de thuisploeg op voorspong zet.

Gorredijk is het op dat moment even helemaal kwijt en is het dezelfde Kamminga die een paar minuten later een voorzet bij de tweede paal simpel weet binnen te tikken en de 2-0 op het bord zet. De gifbeker moet voor Gorredijk nog verder leeg want vlak voor rust valt dan ook al de derde goal met een zeer twijfelachtig randje. Iedereen zowel spelers als zelfs supporters van Dronrijp waren het er over eens dat het buitenspel was echter scheidsrechter Ijdema negeerde het vlagsignaal en keurde de goal goed en is het dus al 3-0. Een kleine pleister op de wonde was dat Gorredijk amper 1 minuut later eindelijk wel het net weet te vinden en de stand bepaald op 3-1. Vlak voor rust weet Dronrijp weer een aanval op te zetten en is het Bauke Idsardi die de 4-1 op het bord zet en de ploegen dan eindelijk aan de thee mogen .

 In de tweede helft is de wedstrijd meer in evenwicht; Gorredijk probeert zich terug te vechten in de wedstrijd en dit lijkt te lukken in minuut 66; Gorredijk weet te scoren echter nu volgt er wederom een vlagsignaal wat nu door de arbiter wel klakkeloos wordt overgenomen en de treffer afkeurt. 
En het wordt er allemaal ook niet vriendelijker op , overtredingen, opstootjes en het credo in het interview “wij zijn gewone jongens en dienen ons normaal te gedragen” werd even los gelaten maar goed waar er twee vechten hebben er ook twee schuld.Gorredijk krijgt in alle hectiek nog een penalty die door Thijs Herder wordt binnen geschoten en de eindstand op 4-2 bepaald.

Als de stofwolken zijn neergedaald is de conclusie dat Gorredijk een valse start kent van de tweede helft van het seizoen, Dronrijp door dendert naar de eindstreep, sommige mensen eens moeten overwegen om op zondag middag iets anders te gaan doen. 
Volgende week treft Gorredijk op zaterdag avond al op het eigen veld Oerterp dat deze zondag makkelijk van Renado wist te winnen met maar liefst 7-0 dus de Blauw-Witten kunnen hun borst nat maken.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media