VV Gorredijk

DE WILPER BOYS 1   – GORRDIJK  1     1-3

n de laatste wedstrijd voor de winterstop mocht Gorredijk vandaag afreizen naar de Wilp om het op te nemen tegen de promovendus de Wilper Boys. De Wilper Boys hebben wat vrienden en dat zijn de boeren van de Wilp; deze noeste arbeiders hadden gaatjes in het veld geprikt en een lading zand eroverheen gegooid zodat het veld toch bespeelbaar was mar daar was dan ook alles mee gezegd.

Ook de vaste schare uit Gedyk was weer aanwezig en voorzag de wedstrijd van het (on) nodige commentaar, het was koud en dus kortom tijd voor de winterstop. Echter hiervoor moest wel deze laatste horde genomen worden om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten en te zorgen voor handhaving in de top van 3B. Gorredijk probeert vanaf de aftrap gelijk het initiatief naar zich toe te trekken; het pakt brutaal het initiatief echter tot grote kansen leidt dit niet; integendeel het zijn de Wilper Boys die na 30 minuten op voorsprong komen. Na balverlies van Gorredijk op het middenveld gaat de aanval over de rechterkant en is het Niels van de Veen die bij de eerste paal voor het eerst deze middag het net weet te vinden en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong weet te zetten. Gorredijk zet daar wat kleine kansjes tegenover zoals de kopbal van aanvoerder Klijnstra die net voorlangs gaat en het schot van Sil Bruinsma dat aan de verkeerde kant van de paal verdwijnt.

Verder is het een rommelige 1 e helft; het spel ligt veel stil voor overtredingen die niemand zag maar de scheids wel en andersom maar goed na Lahoz weten we dat het slechter kan. De Wilper Boys spelen eigenlijk alles lang en zijn wel bereidt tot een potje vechtvoetbal om de goede resultaten van afgelopen weken voort te zetten. Maar verder gebeurd er niet veel en wordt de rust bereikt met een 1-0 voorspong voor de thuisploeg.

In de tweede helft gaat Gorredijk gelijk op zoek naar de gelijkmaker; het tempo gaat omhoog en de druk op de Wilper Boys wordt opgevoerd . In de 60 e minuut wordt vanuit de defensie van de Wilper Boys de bal slecht weggewerkt en komt terecht bij Sil Bruinsma, mannetje uitkappen, korte dribbel en een droge schuiver in de hoek zorgen ervoor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte komen. Zoals gezegd was het niet altijd even vriendelijk en ging Gorredijk in die fase ook mee in het vechtvoetbal maar in minuut 65 zijn de rapen echt gaar en ontstaat er een massale vechtpartij en duurt het even voordat het spel hervat kan worden. Gorredijk blijft echter de bovenliggende partij en een kwartier voor tijd weet het de wedstrijd te kantelen door een prima aanval. De diepe bal van Hille wordt door Jesmer de Vries prima meegenomen en de voorzet is op maat en kan door Thijs Herder worden binnen gelopen en zet dan de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

De Wilper Boys probeert er nog een slotoffensief uit te persen waardoor er achterin meer ruimte ontstaat en het is dezelfde Thijs Herder die in de slotminuut door een frommel goal de wedstrijd in het slot gooit en Gorredijk zijn 5e zege op rij bezorgd.

Als de kruitdampen ook op de andere velden zijn opgetrokken blijkt dat Gorredijk de eerste seizoenshelft afsluit op een verdienstelijke 2 e plek ( op doelsaldo) en hervat het de competitie op 5 februari van het volgend jaar tegen koploper Dronrijp. Gorredijk wenst iedereen hele fijne feestdagen en tot volgend jaar .

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media