VV Gorredijk

Onze webshop

 GORREDIJK 1  – DTD 1     1-0

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen mocht Gorredijk vandaag op het eigen sportpark aantreden tegen DTD . De ontmoetingen tegen de mannen van De Trije Doarpen waren vorige seizoen spannend en werden door de Blauw- Witten beide keren in winst omgezet en ook vandaag mocht Gorredijk ,zij het met een nodig portie geluk, ook weer de drie punten bijschrijven.

Voor aanvang van de wedstrijd begon het al verkeerd voor DTD; als keeper de inzet van de pupil van de week stoppen en de kleine man een licht trauma bezorgen is niet fijn, gelukkig mocht de jonge voetballer in de herkansing en deze keer met meer geluk. In het begin van de wedstrijd is het van beide kanten wat aftasten; Gorredijk hanteert veelal de lange bal die met dezelfde vaart weer terugkomen. DTD is in de opbouw beter, spel ziet er verzorgder uit maar ook dit leidt niet tot grote kansen. In de 6 e minuut is er de eerste grote kans voor Gorredijk echter Robin van der Brug kopt de voorzet van de linker kant over. DTD heeft meer balbezit maar tot echt grote kansen leidt dit niet; de defensie van Gorredijk staat prima en maakt een solide indruk met daarachter nog altijd de man van de wedstrijd goalie Joey Bethlehem.

De thuisploeg komt in de 30 e minuut op voorsprong; na een corner van de linker kant is het uiteindelijke Thijs Herder die in een mêlee van spelers het laatste zetje weet te geven en de stand op 1-0 brengt. Met deze stand wordt ook de rust bereikt en gaat iedereen op zoek naar iets warms wat het was flink koud langs het veld.

De tweede helft laat een eenzijdig beeld zien ; DTD heeft voornamelijk de bal en gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker waarbij een aantal malen het geluk Gorredijk ook een handje helpt. Maar zoals eerder gezegd hiermee doe je defensie en doelman tekort want dit stond echt als een huis, tel daarbij op de inzet en beleving van beide partijen wat maakte dat de partij niet goed was maar wel spannend.

Gorredijk komt er via de counter nog een paar maal gevaarlijk uit maar wenste ook dat de klok wat sneller liep, werd de 0 heilig verklaard en na 96 minuten kon Gorredijk het vroege Sinterklaas cadeautje uit pakken en kon het weer drie punten bijschrijven maar eerlijk is eerlijk een gelijk spel was een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd.

Gorredijk wint nu voor de 4 e keer op rij en nestelt zich lekker in de top van 3B en speelt het volgende week de laatste uitwedstrijd voor de winterstop tegen de Wilper Boys.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media