VV Gorredijk

BAKKEVEEN – GORREDIJK 1    0-4

Dit verslag is speciaal voor Ronny.

Gorredijk mocht vandaag de uitwedstrijd spelen in en tegen Bakkeveen. De promovendus wist vorige week een knappe overwinning tegen Renado te halen dus Gorredijk was gewaarschuwd. Beide ploegen troffen elkaar eerder in competitie verband; in het seizoen 2016/2017 werden beide wedstrijden door de Blauw- Witten gewonnen en kwam je nog illustere namen tegen zoals Mart van der Tuin en Tristan Bijlsma. Maar vandaag begonnen beide ploegen op het kunstgras met een schone lei en om een lang verhaal kort te maken het was nu niet hartverwarmend wat beide ploegen lieten zien; de wil was er wel maar het ontbrak aan de uitvoering. Weinig kansen, veel fouten, veel ruimte op het middenveld waar beide ploegen onvoldoende gebruik van wist te maken en een laag tempo. Gorredijk leek als eerste de impasse te doorbreken door in de 8 e minuut al te scoren maar deze goal werd nog afgekeurd.

De eerder genoemde Ronny besloot zijn gave aan te spreken en voorspelde dat er in de 43 e minuut gescoord zou gaan worden. Naarmate de tijd vorderde ging de harde kern ( er waren meer supporters uit Gorredijk dan van Bakkeveen) alleen maar naar de klok kijken om of Ronnie uit te lachen of het mirakel te zien gebeuren. En jawel ; in minuut 43 is er een corner voor Gorredijk die door Koen Bergsma hard tegen de touwen wordt gekopt en de stand op 0-1 voor de bezoekers zet. De taferelen langs de kant hilarisch echter je hebt er niets aan in een casino. In de tweede helft werden de krachtsverhoudingen steeds meer duidelijk.

Gorredijk was de bovenliggende partij en ging ook steeds beter voetballen, combinaties liepen beter er was meer dreiging richting het doel van Bakkeveen. In minuut 63 geeft Jeldert Bruinsma een diepe bal van achteruit waar Jesmer de Vries achteraan sprint, 2 man eruit loopt en de met een simpele beweging de bal langs de keeper speelt en de stand op 0-2 zet. Bakkeveen komt er in deze fase van de wedstrijd niet meer aan te pas; de ballen die keeper Joey Bethlehem nog kreeg waren terug speel ballen of nog iets wat op een aanval leek maar echt gevaarlijk werd Bakkeveen niet meer in de tweede helft. Zoals gezegd ging Gorredijk wel steeds beter voetballen en in minuut 72 is er een prima aanval over veel schijven en is Robin van der Brug die het laatste tikje geeft en de bezoekers op een comfortabele 0-3 voor sprong zet.

Ondanks dat er niet veel te beleven viel, het koud was en ook steeds harder ging regenen was het wel jammer dat er geen camera’s van Studio Sport aanwezig waren wan het mooiste moest nog komen. In minuut 80 laat Hille van Goinga van een meter of 25 de bal van zijn rechter voet vertrekken en de pegel verdwijnt zomaar in de boven hoek en was dit het hoogtepunt van de wedstrijd en het bepaalde de eindstand op 0-4 .

Na 92 minuten besloot de matig leidende scheidsrechter dat het welletjes was en kon Gorredijk weer drie punten bijschrijven en staat het na 1 wedstrijd bovenaan in de tweede periode ( en we weten inmiddels wat periode titels op kunnen leveren)

Ronny, volgende week komt DTD naar Gorredijk. Uitslag?

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media