VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – GEEL WIT 1    7-2

Om maar gelijk met het slechte nieuws in huis te vallen voor dat we iets gaan zeggen over de wedstrijd tegen Geel Wit; afgelopen week werd binnen de vereniging bekend dat in navolging van teamleider Elmer Bruinsma ook trainer Michiel Hornstra stopt aan het eind van het seizoen. Hornstra al meer al 16 jaar verbonden aan de club als speler en in andere functies vindt het tijd om zijn horizon te gaan verbreden. Begonnen als trainer bij de D’tjes naar jarenlang trainer te zijn van de JO 19 en uiteindelijk als hooftrainer nu voor het 2 e seizoen bij de hoofdmacht . Als speler vele mooie momenten gekend ( maar ook minder mooie) en als trainer natuurlijk het fantastische seizoen 2021/2022 waar na een prima seizoen de nacompetitie werd gehaald en promotie op een haar na werd misgelopen. De ambitieuze trainer wil graag verder gaan kijken en heeft dit dus al tijdig in het seizoen kenbaar gemaakt.

Maar goed vandaag dus de thuiswedstrijd tegen Geel Wit waar ook al een oud trainer van Gorredijk nu de scepter zwaait namelijk Jan Stuiver. De laatste editie werd vorig seizoen door de Blauw- Witten met 2-0 gewonnen en vandaag deed Gorredijk daar nog een schepje boven op. Op een koud sportpark met maar weinig toeschouwers maar waar wel weer de rentree was van Carla Bruinsma als omroepster ( heerlijk om dat weer te horen ) Het aloude omroep hokje voor mw. Bruinsma bestaat inmiddels niet meer maar vanuit een warme kantine was het ook goed te doen.

Vanaf minuut 1 werd al duidelijk dat de Amelanders vandaag op een kansloze missie waren; al in de eerste minuut zijn er twee dotten van kansen voor Jesmer de Vries en Daniel Temmingh en gingen bij de Amelanders gelijk de alarm bellen al af maar er was geen houden aan vandaag. Gorredijk laat goed voetbal zien, het combineert er lustig op los en het verslag wordt echt te lang als we alle kansen gaan noemen waarbij er toch echt een paar waren waarbij het moelijker was om de bal over te schieten dan erin. In minuut 38 wordt het net eindelijk gevonden; een prima acties van aanvoerder Lars Klijnstra wordt door Thijs Herder tot doelpunt gepromoveerd en staat de thuis ploeg eindelijk met 1-0 voor. Geel Wit krabbelt in deze fase van de wedstrijd toch nog overeind want op slag van rust weet, na een ingooi, Micha Metz met een bekeken schot beide ploegen weer op gelijke hoogte en behaalt hiermee zijn 1 e ster maar dit was dan ook het enige hoogtepunt van de eilanders deze middag.

 In de tweede helft weet Gorredijk in 5 minuten tijd uit te lopen naar 3-1; in minuut 47 neemt Jesmer de Vries de diepe bal in de loop mee en zijn diagonale schuiver zorgt voor de 2-1 en amper een paar minuten later is het wederom Thijs Herder die de 3-1 aantekent. Hetzelfde duo zorgt in minuut 66 en 72 ervoor dat de thuisploeg nog verder uitloopt naar 5-1. De laatste stuiptrekking van Geel Wit is kort daarna; vanuit een afgeslagen corner wordt het nog 5-2 maar de doelpunten machine van Gorredijk gaat in de slotfase nog vrolijk door en zijn het Jesmer de Vries en Daniel Temmingh die de einduitslag uiteindelijk bepalen op 7-2 .

Kortom een prima wedstrijd van Gorredijk waarbij bij vlagen uitstekend voetbal liet zien, de tegenstander deze zondag geen schijn van kans gaf en door de overwinningen op MKV en Geel Wit nu terug te vinden is op plek 5 . Volgende week zondag mag Gorredijk op bezoek bij promovendus Bakkeveen dat dit week end won van Renado terwijl Geel Wit op eigen veld Akkrum ontvangt.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media