VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1  – OOSTERLITTENS 1    3-4

In de vorige editie van Gorredijk – Oosterlittens werd het 3-5 voor de bezoekers en de heren voetballers deden er deze zondag alles aan om deze score weer te halen en het was wederom Oosterlittens wat aan het langste eind trok en de punten mee naar huis nam. De bezoekers die al op het sportpark waren zagen al in minuut 2 dat VVO de leiding nam in de wedstrijd; een verkeerde terug speelbal zorgde voor een vrije door tocht voor Gerrit Rinze Stremler die dit cadeautje wist te verzilveren in een doelpunt en de bezoekers op voorsprong zet. Weer 2 minuten later lijkt het 0-2 te worden maar het inkomen op keeper Joey Bethlehem werd door de arbiter gezien als een overtreding en ook de VVO protesteerde niet dus het zal wel kloppen en blijft het nog 0-1.

 Gorredijk is dan wel wakker en begint van zich af te bijten en in de 9 e minuut zorgt een splijtende pass van Jappie Koopmans dat aan de linkerkant van het veld , de van een blessure terug gekeerde, Jesmer de Vries aan de bal komt en met een schuiver beide ploegen weer op gelijke hoogte brengt. Gorredijk krijgt in de 11 minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen als in de beruchte 16 hands wordt gemaakt en de bal op de stip gaat. Helaas wordt de inzet van Sil Bruinsma gestopt en blijft de stand gelijk en is er in dit eerste kwartier al meer gebeurd dan in de hele 90 minuten vorige week tegen Akkrum. Daar waar het langzaamaan steeds harder begint te regenen valt de volgende goal in minuut 24; een aanval over de rechterkant gaat voor de goal langs zonder dat er ook maar iemand ingrijpt en kan door dezelfde Gerrit Rinze simpel binnen worden en zet de bezoekers wederom op voorsprong 1-2. Richting de rust is er sprake van een soort gelijke situatie als bij de goal maar nu wordt de bal hoog over geschoten en blijft de stand 1-2.

In de rust is er koffie met een Tom-pouce aangeboden door de hoofd sponsor van Gorredijk ( de winkel waar de hamsters rond lopen) en is na het versterken van de inwendige mens men klaar voor het tweede bedrijf. Gorredijk start fel en krijgt in korte tijd 2 dotten van kansen die net voor de lijn worden gered maar ook VVO blijft de aanval zoeken en in minuut 55 gaat een aanval dwars door het midden en is de stand 1-3 en amper 2 minuten later zorgt een wonderschone lob voor de 1-4 . In zeer korte tijd worden de Blauw-Witten op een forse achterstand gezet en zakt VVO meer in en loert het op de counter en het siert de ploeg van Hornstra/Bruinsma dat de handdoek niet in de ring wordt gegooid maar blijven voetballen en op zoek gaan naar een resultaat.

Het loon naar werken komt in de slotfase als bij een voorzet van de linkerkant Hille van Goinga de bal weet binnen te tikken en is het 2-4. Aanvoerder Lars Klijnstra zorgt in minuut 84 zelfs nog voor de 3-4, gaat het publiek er nog even voor zitten en wordt de bank van VVO nog wat zenuwachtig maar het slotoffensief mag niet meer baten en eindigt de wedstrijd in een 3-4 overwinning voor Oosterlittens . 

De derde helft werd nog wel even spannend maar laten we dat dan maar op een gelijkspel houden en mag Gorredijk al volgende week zaterdagavond ( 19.00) aantreden tegen MKV en gaat VVO op dezelfde zaterdag in de middag op bezoek bij Akkrum .

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media