VV Gorredijk

AKKRUM 1 – GORREDIJK 1    2-0

Gorredijk mocht vandaag de uitwedstrijd spelen tegen Akkrum en bleef na 92 minuten met lege handen achter. Beide ploegen werden vorige week in de beker uitgeschakeld door Steenwijkerwold en Jubbega en konden zich dus volledig gaan richten op de competitie. De laatste keer dat Gorredijk bij Akkrum op bezoek was wisten de gasten nog een 0-1 overwinning uit het veld te slepen en was het voor beide ploegen de weg naar de nacompetitie die echter geen promotie opleverde.

Dat er in korte tijd veel kan veranderen bleek deze zondag wel; Akkrum heeft een jonge ploeg en is aan het opbouwen, Gorredijk kende deze zondag veel afwezigen. Kortom beide ploegen kennen elkaar van haver tot gort en zijn de wedstrijden meestal spannend en vol emotie maar deze zondag niet. Met een extra uurtje slaap als gevolg van het ingaan van de winter tijd zou je verwachten dat er voldoende energie in de 22 spelers zou zitten maar de bezoekers in het lekkere najaarszonnetje kwamen bedrogen uit.

De wedstrijd was saai, laag tempo, het creëren van kansen daalde tot het nulpunt en voor de betaalde 3 euro kregen de supporters weinig voorgeschoteld. De eerste echter serieuze kans valt pas te noteren in de 26 e minuut ; bij een aanval van Akkrum weet de defensie van Gorredijk de bal tot 2x toe van de lijn te halen en blijft het nog steeds 0-0. Na dit hoogtepunt gingen beide ploegen verder met elkaar en het publiek in slaap sussen en werd de rust bereikt met de begin stand . In het tweede bedrijf is het beeld niet anders alhoewel het er wel op lijkt dat beide ploegen voor de winst willen gaan en ontstaat er iets meer beleving en dus ook wat kansen .

Akkrum heeft nog een dot van een kans en Gorredijk kopt de bal nog een keer op de lat maar het lijkt allemaal af te gaan naar een bloedeloze 0-0 tot de 80 e minuut vanuit een voorzet Emile Vis ( wie anders) kort draait en zijn diagonale schuiver zo in de goal verdwijnt en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet . Gorredijk probeert in de slot fase nog wel een alles of niets offensief eruit te persen maar dan zal je zien dat de goal dus aan de andere kant valt. In de laatste paar minuten dwarrelt een voorzet van de linkerkant zomaar binnen en is het 2-0 en is de wedstrijd dan wel gespeeld. Beide ploegen verdienden geen overwinning maar Akkrum was vandaag het gelukkigst en komt qua punten in de stand op gelijke hoogte met Gorredijk.

Het is deze week en kort verslag, sorry kon er niets meer van maken maar om positief af te sluiten scheidsrechter de Roos verdient zeker een compliment, prima pot gefloten en op 19-maart van het volgend jaar treffen beide ploegen elkaar weer en hopen we dan op betere tijden. Gorredijk ontvangt volgende week op eigen vel Oosterlittens en Akkrum mag afreizen naar LVV Friesland

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media