VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – STEENWIJKERWOLD 1      0-4

Gorredijk ontving op zaterdag avond op eigen veld Steenwijkerwold voor het bekerduel en moest na 94 minuten het onderspit delven en daarmee is het bekerseizoen voor de Blauw- Witten voorbij. Steenwijkerwold was naar Gorredijk gekomen met een heuse supporters bus om de ploeg te steunen in dit beker duel en zodoende was het gezellig druk op het sportpark. Steenwijkerwold is de trotse koploper in 3A en wist op het gelijkspel tegen Read Swart na tot nu toe in het begin van de competitie alle duels te winnen en zal dit seizoen serieus meedoen in de top van de derde klasse. Aan de Blauw- Witten kant deze avond veel afwezigen en de 14 die er wel waren moesten het maar doen deze avond waarbij trainer Hornstra zich in een interview handig in de underdog positie had gezet.

Steenwijkerwold pakt in het begin van de wedstrijd direct het initiatief en zet het Gorredijk direct onder druk. Deze speelwijze had in het begin de wedstrijd direct succes; een bal van rechts achter komt links voorin bij de rappe Colin Peemen die alleen op de keeper af kan en ondanks het vast houden de 0-1 op het bord zet. Steenwijkerwold blijft domineren , winnen veel duels of de 2 e bal en pas na een kwarties spelen doet Gorredijk voor het eerst van zich spreken. Ferre Jasper mag op randje buitenspel verder alleen op de keeper af en besluit de bal breed te leggen echter de inzet van Daniël Temming gaat net voorlangs. Steenwijkerwold is in deze fase van de wedstrijd de beter voetballende ploeg en Gorredijk moet het vooral van inzet en beleving hebben en is de wedstrijd meer in evenwicht en wordt de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. In de tweede helft is het beeld niet anders; Steenwijkerwold wil direct in het begin van het tweede bedrijf de score verder uitbouwen echter Gorredijk heeft op dat moment nog een engeltje op de lat zitten en 2 x is de lat de sta-in-de-weg voor Steenwijkerwold.

In minuut 60 is het Ferre Jasper die alleen op de keer af gaat echter binnen de beruchte lijnen van achteren wordt neergehaald en dus penalty. Echter de inzet vanaf elf meter wordt door de ( geblesseerde) goalie gestopt en mist Gorredijk de aansluiting want amper een paar minuten later laat Steenwijkerwold echt definitief toe; in minuut 65 wordt het vanuit een counter 0-2 en amper een paar minuten later wordt het vanuit een corner zelfs 0-3 en is het verzet van Gorredijk gebroken. Gorredijk krijgt nog 1 kans om de ere treffer te maken maar de inzet wordt vlak voor de lijn gekeerd en Steenwijkerwold gooit in minuut 93 nog wat meer zout in de wonde door de 0-4 te maken en knikkert hiermee Gorredijk uit de beker.

Gorredijk kon 70 minuten lang de koploper uit 3A bijhouden maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de beter voetballende ploeg en was de uitslag niet meer dan terecht. Als laatste verdient leidsman de Haan een compliment , de arbiter van dienst floot een prima pot en zag ( bijna ) alles . Kijktip voor de zondag is bekerduel Akkrum- Jubbega, Akkrum is in de competitie de volgende tegenstander van Gorredijk.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media