VV Gorredijk

FRIESLAND 1 –  GORREDIJK 1        2-3

Gorredijk speelde deze zondag de uitwedstrijd tegen LVV Friesland en had mooie herinneringen aan sportpark Nylan want op 6 juni van vorig seizoen wist Gorredijk hier in de stromende regen de derde periode titel binnen te halen door met 1-2 te winnen van de thuisclub. Het wedstrijd beeld toen was dat Gorredijk 2x snel wist te scoren maar Friesland de wedstrijd verder domineerde, legio kansen kreeg maar met lege handen achterbleef.

Vandaag ( onder prima omstandigheden deze keer) was het beeld niet anders Friesland domineert, heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd bal bezit waaruit het ook legio kansen wist te creëren maar het waren de bezoekers die in hun aanvallen zeer effectief waren en de punten mee naar huis namen . In het begin van de wedstrijd pakt Friesland LVV gelijk het initiatief en kan Gorredijk ondanks de gesloten linies niet onder de druk uit voetballen. Friesland heeft het meeste balbezit en creëert wat kleine kansjes en Gorredijk loert op de counter maar kan de bal onvoldoende in de ploeg houden. De meeste aanvallen van Friesland kwamen van de linkerkant waar met name de back veel op kon komen en waar de defensie de handen vol aan had. Het was op dat moment eigenlijk wachten op het 1 e doelpunt van de thuisclub echter deze viel dus aan de andere kant . In de 39 e minuut is het Sil Bruinsma die de bal op het middenveld oppikt en dwars door het midden richting de goal dribbelt en zijn harde schuiver zorgt voor de 0-1. Friesland, amper bekomen van deze klap, krijgt 3 minuten later de volgende tegenslag te verwerken; na een afgeslagen corner is het Jesse Stoelwinder die de bal van een meter of 18 snoeihard in het kruis jaagt en is de stand opeens 0-2 . De rest van de eerste helft blijft het beeld hetzelfde Friesland heeft de bal en gaat de ene aanvalsgolf na de andere richting de goal van Gorredijk maar de bal wil er niet in .

In de 2 e helft is het beeld niet anders Friesland gaat nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer en Gorredijk houdt met man en macht tegen. In de 62 e minuut valt dan toch de langverwachte treffer van Friesland; het is Friso Boschloo die eindelijk het net weet te vinden en de stand op 1-2 brengt. Amper een paar minuten later lijkt de gelijkmaker te vallen, de voorzet van de rechter kant wordt bijna op de lijn binnen gelopen maar met een katachtige reflex weet Joey Bethlehem de bal nog uit het doel te houden. De pijp begint dan bij beide partijen leeg te raken, wordt er volop gewisseld maar 9 minuten voor tijd weet Gorredijk de marge toch weer op twee te zetten. Een aanval over de linker flank gaat over meerdere schijven en het is Thijs Herder die de trekker overhaalt en de bal achter de goalie schuift en de stand op 1-3 zet.

In de 92 e minuut mag Friesland nog een penalty nemen na hands in de beruchte 16 en wordt de eindstand bepaalt op 2-3 en kunnen de Blauw- Witten en drie punten meenemen naar Gorredijk. Op basis van het spelbeeld verdiende Friesland ook wel een een punt maar kansen creëren is 1 ,ze afmaken is een ander verhaal en daar ontbrak het de ploeg aan. Gorredijk speelt komende zaterdag avond de bekerwedstrijd tegen de koploper uit 3A Steenwijkerwold, Friesland komt op 30-10 weer in actie in de uitwedstrijd tegen DTD.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media