VV Gorredijk

Onze webshop

OERTERP 1 – GORREDIJK 1 –       2-2

Na de thuis nederlaag vorige week bij de opening van het seizoen tegen Dronrijp mocht Gorredijk vandaag de eerste uitwedstrijd van het seizoen spelen in en tegen Oerterp. De ploeg uit het gelijknamige dorp speelde vorig seizoen nog in de 2 e klasse en beide ploegen troffen elkaar niet vaak in competitie verband. Maar vandaag was het dan toch zover en na het doelpunt ( in 2x ) van de pupil van de week konden beide ploegen even na twee uur los. Waar Gorredijk vorige week binnen de minuut tegen een achterstand aankeek kende het deze zondag een droomstart.

De vandaag in oranje gestoken bezoekers zochten gelijk de aanval en in de 3 e minuut is het Thijs Herder die in de drukte binnen de zestien de bal al binnen weet te schieten en de bezoekers dus al vroeg in de wedstrijd op voorsprong weet te zetten. Een heerlijk begin voor de bezoekers die gelijk de smaak te pakken hadden en volop de aanval bleven zoeken, Oerterp onder druk zette en deze aanvalsdrift leidde in de 15 e minuut gelijk tot wederom en treffer. Het was nu aanvoerder Lars Klijnstra die op het middenveld de bal oppikte en zijn bekeken schot vanaf de rand zestien verdween in de rechter beneden hoek en was de stand binnen het kwartier 0-2 . Oerterp is dan wel wakker en het begon zich beter in de wedstrijd te knokken, het was duidelijk niet van plan zich deze middag zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Gorredijk begint steeds verder in te zakken , zelfs tot op de eigen rand 16 en dan roep je de problemen over je af.

Daar waar Gorredijk een droomstart kende in het begin van de wedstrijd was het Oerterp dat in het laatste kwart van de eerste helft terugsloeg. Het onheil voor de bezoekers start in minuut 30, een aanval over de linkerkant verplaatst zich razendsnel naar rechts en met het diagonale schot van Dennis van Roeden zorgt voor de aansluitingstreffer 1-2. Gorredijk is het dan even helemaal kwijt, weet de bal niet in de ploeg te houden en moet steeds verder terug. Amper 5 minuten later is het Berno Pultrum die aan de linkerkant aan een solo begint en zijn schot in de korte hoek zorgt ervoor dat beide ploegen in de eerste helft weer gelijk komen .

Na de thee is het de thuis ploeg die beter uit de kleedkamer komt; Oerterp is de gehele tweede helft de bovenliggende partij moet het vooral van hard werken hebben maar zorgt het ervoor dat Gorredijk nauwelijks nog aan voetballen toekomt, amper kansen creëert en de bezoekers het aan goalie Joey Bethlehem te danken hebben dat er niet nog meer goals vielen.

Enige hoogtepunt van de tweede helft was het schot op de lat van Oerterp maar na iets meer dan 90 minuten konden beide ploegen de punten delen en is voor beide ploegen de hatelijke 0 van de ranglijst af. Gorredijk ontvangt volgende week op eigen veld Renado terwijl Oerterp op bezoek mag bij Akkrum.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media