VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – DRONRIJP 1        1-2

Zo, het seizoen 2022-2023 is weer begonnen en Gorredijk mocht het bal openen in een thuiswedstrijd tegen Dronrijp. Beide ploegen zijn geen onbekenden van elkaar en de confrontaties vorig seizoen waren spannend maar ook onvriendelijk en vandaag was het niet anders.

Wat is er mooier om het seizoen te beginnen dan in de 1 e minuut te scoren ; het was Bauke Kamminga van Dronrijp die deze eer te beurt viel. Al binnen de minuut wordt de defensie van Gorredijk verrast en is het de spits van de bezoekers die de bal aanneemt, wegdraait en de goalie van Gorredijk kansloos laat en waarschijnlijk de snelste goal van het seizoen maakt op de amateur velden Dat Gorredijk deze tegenvaller niet gelijk kon verwerken bleek al snel; pas in de 15 e minuut is het eerste schotje tussen de palen te noteren van de Blauw-Witten. Het is echter Dronrijp dat gelijk terug slaat , in minuut 20 ligt de bal alweer in het netje maar deze goal wordt nog afgekeurd vanwege ( terecht) buitenspel. Gorredijk komt niet in het ritme in de eerste helft, alle ballen gaan lang, weten de bal niet in de ploeg te houden en alles komt dan ook per kerende post weer terug. De thuisploeg werkt hard om de opgedane schade weer recht te trekken en het loon naar werken komt in de 38 e minuut maar daar had Gorredijk wel even de hulp van Dronrijp voor nodig. Balverlies in de defensie van Dronrijp zorgt ervoor dat Daniel Temmingh opeens vrij voor de keeper komt en zijn uithaal brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte.

In het 2 e bedrijf heeft trainer Hornstra de boel omgezet en een paar wissels doorgevoerd; Gorredijk gaat 4-4-2 spelen en lijkt in die begin fase de zaken beter op orde te hebben. Jesmer de Vries is na een blessure periode in het veld gekomen en gaat op het middenveld spelen echter een kwartier later en een paar schoppen en overtredingen verder kan de Vries wederom ( geblesseerd) de bank weer opzoeken. Het wordt dan gaandeweg de wedstrijd steeds onvriendelijker en begon het op de wedstrijd van vorig seizoen te lijken. Scheidsrechter Scheper die tot dan toe een prima pot floot lijkt vaker het overzicht te verliezen en weet niet wie wat heeft gedaan .

Op momenten dat er tussen de overtredingen en blessures wel nog werd gevoetbald was het Dronrijp dat steeds meer de druk opvoerde en nadrukkelijk op zoek ging naar de overwinning. En die kwam er ook; na een afgeslagen corner van Gorredijk is Dronrijp razendsnel in de omschakeling en aan de overkant en is het dezelfde Kamminga die het net weet te vinden en de 1-2 op het bord zet.

De resterende tijd laat ik maar voor wat hij is; de gele kaarten heb ik niet meer geteld en uiteindelijk kon Dronrijp dus de eerste punten van het seizoen mee naar huis nemen. Gorredijk kan deze week de wonden gaan likken en mag volgende week het opnemen tegen Oerterp.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media