VV Gorredijk

Onze webshop

GORREDIJK 1 – TIJNJE 1 1-0

Zo we zijn weer begonnen. Gorredijk speelde op zaterdagavond zijn eerste serieuze wedstrijd van het nieuwe seizoen en won het bekerduel van Tijnje maar nipt. Na het weergaloze afgelopen seizoen, waar promotie naar de 2 e klasse op een haar na werd gemist, is het nu weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. De loting voor de beker is er een om van te dromen, 3 streekderby’s tegen Tijnje , Wispolia en THOR is een lekkere start van dit nieuwe seizoen . Het is allemaal nog wat roestig, veel spelers zijn er nog niet, al een aantal geblesseerden maar ook spelers die zijn gestopt zorgen ervoor dat het duo Hornstra/Bruinsma weer voor een nieuwe uitdaging staat en het succes uit het verleden zorgt niet voor resultaat in de toekomst.

Onder heerlijke zomerse omstandigheden en op een gezellig druk sportpark begon om 18.00 de wedstrijd tegen promovendus Tijnje Binnen de minuut zorgt balverlies van Gorredijk voor een grote kans voor Tijnje en het schudt Gorredijk wel gelijk wakker. De Blauw- Witten hebben het grootste gedeelte van de tijd balbezit en creëren wat kleine kansjes en Tijnje deelt af en toe een speldenprikje uit maar de rust wordt bereikt met de bekende brilstand. In de 2 e helft is het beeld niet anders, Gorredijk heeft de bal, Tijnje hanteert vaak de lange bal die dan echter met dezelfde vaart weer terugkomt. Het balbezit is aardig maar het creëren van kansen is wat anders; een bal tussen de palen valt nauwelijks te noteren terwijl Tijnje blijft loeren op de counter en er af en toe gevaarlijk uitkomt. Tijd begint ook een dingetje te worden wordt er volop gewisseld en vloeien de krachten weg en worden de ruimtes op het veld steeds groter. De aandacht van het publiek richt zich steeds meer op het terras, de broodjes hamburgers en het bier en lijkt iedereen zich al neer te leggen bij een gelijkspel als in de 92e minuut een afgeslagen corner zomaar door Chris Kromsigt wordt binnen geschoten en Gorredijk alsnog de overwinning bezorgt.

Nog even billen knijpen en een paar corners overleven maar dan zijn de eerste drie punten van het seizoen binnen en kan het feest beginne. Langs deze weg feliciteren we ook nog Joey Bethlehem met zijn uitverkiezing als speler van het vorige seizoen. De doelman van Gorredijk kende een uitstekend seizoen en zijn uitverkiezing is niet meer dan terecht. Volgende week speelt Gorredijk de uitwedstrijd tegen Wispolia en zal het vast allemaal al wel een stukje beter gaan.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media