VV Gorredijk

2021 - 2022 een seizoen om nooit te vergeten

TERUGBLIK
Gorredijk komt sinds het seizoen 2017-2018 onafgebroken uit in 3e klasse zondag regio Noord. Door twee corona-onderbroken seizoenen komt Gorredijk ook in het seizoen 2021-2022 uit in de 3e klasse en om eerlijk te zijn was dit lange tijd niet vanzelfsprekend. De afgelopen twee seizoenen wankelde Gorredijk namelijk in de onderste regionen van de competitie. Vaak kreeg de ploeg de rode lantaarn in de hand gedrukt en vond daar moeilijk een passende vervanger voor. Het nieuwe seizoen 2021-2022 wordt daardoor gelijk als een sportieve uitdaging bestempeld.

Een uitdaging die door een nieuwe technische staf vol motivatie wordt aangegaan. Oud-eerste elftalspeler en tevens jarenlange jeugd/seniorentrainer bij VV Gorredijk, Michiel Hornstra wordt als hoofdtrainer benoemd. Samen met eveneens oud-eerste elftalspeler Elmer Bruinsma, waarin Hornstra een fanatieke sparringpartner vindt, gaan zij gezamenlijk het avontuur aan om Gorredijk door de 3e klasse te loodsen. Een duo met jarenlange affiniteit met VV Gorredijk wordt als de logische keuze gezien. Uiteraard benoemen wij hier ook verzorger Hannes Overwijk. Al decennialang onderdeel van Gorredijk 1, waarvoor wij graag onze waardering willen  uitspreken.

We schakelen even terug naar de mei 2021. De vastgestelde coronamaatregelen vragen ook VV Gorredijk om de nodige creativiteit, zowel op en rondom het voetbalveld. De competities staan stil,  hoofdtrainer Tonnie Kerstma stapt vroegtijdig op, waardoor Hornstra zich al eerder over de trainingen van de competitie loze selectie A en B-selectie ontfermd. Waar het kan wordt de selectie gemotiveerd om te blijven trainen en zowel spelers van Gorredijk 1 en 2 geven hier gehoor aan. Tot aan de zomervakantie wordt er elke week getraind.

HANDHAVING
Na een succesvolle voorbereiding en positieve bekerresultaten, verloopt de eerste helft van de competitie niet geheel vlekkeloos voor Gorredijk. 9 duels, waarin 10 punten worden gepakt resulteert in een 9e plek op de ranglijst. Een aantal goede wedstrijden worden afgewisseld met duels die we liever snel vergeten. De winterstop komt niet ongelegen voor Gorredijk. De maatregelen zorgen ervoor dat de competitie eerder op slot wordt gegooid. Het lange wachten is weer begonnen. Gorredijk krijgt in ieder geval genoeg tijd om het hoofd te buigen over de recente prestaties.

Bijna drie maanden na de laatste competitiewedstrijd staat de hervatting van de competitie op het programma. Hiermee start een drukke periode voor de ploeg van Hornstra en Bruinsma. Maar liefst zeventien wedstrijden staan er op het programma, van 20 februari tot aan 6 juni zal er elk weekend worden gevoetbald. Trainer Michiel Hornstra is positief en heeft vertrouwen in een goede afloop van de competitie. Op 17 februari geeft hij in een interview met Sa! aan dat de ploeg zich op eigen kracht zal handhaven. “Ik kin net ynskatte hoe sterk oare ploegen binne. Der binne sels tsjinstanners by dêr’t wy noch net iens tsjin fuotballe ha.” Vol goede moed wordt eruit gekeken naar de hervatting tegen VC Trynwalden. “Ast in goeie start hast en blessueres útbliuwe, kin it samar draaien gean”, aldus de hoofdtrainer.

PERSPECTIEF
En of het is gaan draaien. Naar mate het seizoen vordert komt een hogere klassering steeds meer in zicht. In de laatste dertien wedstrijden worden er maar liefst 34 punten gepakt. Elf keer winst, eenmaal gelijk en één keer verlies tegen de gedoodverfde kampioen ST Annaparochie. Gorredijk strijdt voor elkaar en zowel op het veld en langs de lijn wordt alles gegeven, voetbal leeft in Gorredijk. Op de slotdag van de competitie wordt de 3e periodetitel door Gorredijk in de wacht gesleept. Een prachtige bekroning op het seizoen. Dit is ook pas de derde keer dat Gorredijk een periodetitel wint in de 3e klasse, ook in het seizoen 1996-1997 en 2006-2007 werd dit behaald. Met 48 punten en een 4e plaats op de ranglijst haalt Gorredijk het beste resultaat van de afgelopen 15 jaar. De hoge klassering en de periodewinst komt mede tot stand dankzij inbreng van het derde, tweede-elftalspelers en een aantal A en B junioren. Bij diverse absenstiegevallen in de hoofdmacht zijn zij regelmatig de redders in nood! Door het behalen van de 3e periode plaatst Gorredijk zich voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse, wie had dat gedacht?

De eerste wedstrijd in de nacompetitie wordt gespeeld tegen SVZ in het Drentse Zeijen. Gorredijk kan op veel steun rekenen. In de laatste competitiewedstrijd, waar de periode wordt behaald, zijn er busjes voor supporters geregeld en ook naar Drenthe reist een bus met fanatiekelingen uit Gorredijk af. De winsttrein dendert door, want Gorredijk verslaat SVZ met 0-1. De beslissingswedstrijd om promotie naar de 2e klasse wordt een week later gespeeld tegen tweedeklasser Zuidwolde, die op haar beurt strijdt om lijfsbehoud in de 2e klasse.

De beslissingswedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Berk in de Blesse. Of beter gezegd een Blauw-Wit Sportpark de Berk in de Blesse. Een dubbeldekker met jong & oud + supporters met eigen vervoer zorgen voor een sportpark wat volledig wordt overgenomen door Gorredijk. Al binnen een halve minuut brengt Jesmer de Vries reden tot juichen. Gorredijk schiet uit de startblokken en het is de Vries die de 0-1 binnenschiet. In de eerste helft overrompeld Gorredijk tweedeklasser Zuidwolde, maar vergeet het de score uit te bouwen. In de tweede helft is het spelbeeld anders. Zuidwolde komt goed uit de kleedkamer en weet de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Gorredijk zet het laatste kwartier flink aan, maar moet uiteindelijk toch het hoofd buigen. Zuidwolde wint en blijft volgend seizoen actief in de 2e klasse.

“De doelstelling dit seizoen was spektakel bieden en dat hebben we tot de laatste seconde van het seizoen gedaan. Er was dit jaar veel positiviteit en dat is ook wat waard. De laatste wedstrijden hadden we elke keer een supportersbus mee die iedere wedstrijd stampvol zat. Vandaag zelfs een dubbeldekker vol fans en nog mensen met eigen vervoer. Het sportpark in De Blesse was Blauw-Wit. Dat we dat met zijn allen hebben bereikt, dat is genieten.”, aldus de hoofdtrainer na de verloren beslissingswedstrijd.

Geen promotie, maar wel een onvergetelijk seizoen voor Gorredijk. Hiervoor maken wij een ontzettend groot compliment. Wij zijn trots op jullie! Gorredijk heeft laten zien dat het motto samen sterker echt tot zijn recht komt, hier doen we het samen en zorgt positiviteit voor mooie momenten.

Tot slot willen wij Marijke Hornstra bedanken voor het fotograferen van zowel de thuis als uitwedstrijden. Door deze foto’s zijn de prachtige momenten van dit seizoen ontzettend tastbaar voor ons geworden! Mooie herinneringen, dank hiervoor.

Tot volgend seizoen!

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media