VV Gorredijk

Gorredijk wint in drenthe en ziet de 2e klasse dichterbij komen

SVZ 1 – Gorredijk 1   0-1

 Waar vorige week in de stromende regen de nacompetitie veilig werd gesteld tegen Friesland LVV mochten de Blauw- Witten deze week dus afreizen naar het mooie Drentse Zeijen voor het eerste treffen in deze tweeluik voor promotie naar de 2 e klasse. SVZ wist in 3B de eerste periode binnen te halen, werd op doelsaldo net geen kampioen en hadden thuis slechts 1x verloren. Met deze wetenschap vertrok de gehele selectie met in zijn kielzog een grote schare supporters richting Drenthe waar men volgens mij niet helemaal berekend was op deze invasie.

Maar goed met al deze wetenschap begon iets na twee uur de wedstrijd onder leiding van mw. de Jong met als inzet een finale plaats voor promotie. Mw. De Jong floot een prima wedstrijd, had voor het mooie net even teveel gele kaarten nodig maar wist de 22 heethoofden prima in bedwang te houden. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op , het bekende aftasten, hier en daar een speldenprikje uitdelen maar al snel werd duidelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel golft op en neer zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd waarbij SVZ wel het meeste balbezit had en met de name de corners erg gevaarlijk waren. Zoals gezegd beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd , wordt er weinig weggegeven en wordt de rust bereikt met dezelfde stand als waar men meer begon. In de tweede helft is het beeld eigenlijk niet anders echter SVZ begint meer aan te dringen, zoekt veelvuldig de aanval en wordt voor de goal ook steeds gevaarlijker en Gorredijk weet soms met kunst en vliegwerk het doel schoon te houden.

Er is een afspraak dat spelers niet teveel en te vaak individueel worden genoemd wat het is namelijk het collectief wat het resultaat behaald ( of niet) maar vandaag moet er toch echt een uitzondering worden gemaakt. Maar wij, wij hebben Joey ; Joey Bethlehem is de doelman van Gorredijk die al weken in een bloedvorm verkeerd, al in meerdere wedstrijden de ploeg op de been houdt en het behouden van de 0 meer regel dan uitzondering is. En ook vandaag was het niet anders de goalie sleepte Gorredijk in het heetst van de strijd door de wedstrijd heen en als het 0-0 was gebleven en er hadden penalty’s moeten worden genomen had ik daar het volste vertrouwen in gehad. Maar goed het bleef geen 0-0 want in de 62 e minuut weet Gorredijk op voorspong te komen ; een lange bal komt bij Jesmer de Vries uit en zijn uithaal belandt nog op de paal maar in een rommelige rebound is het Daniel Temmingh die wel raak weet te schieten en de bezoekers op een 0-1 voorsprong zet.

Vanaf dat moment gaat de strijd pas echt los; SVZ dringt nog meer aan, zien in alles een hands bal ( zeker binnen de beruchte lijnen) worden duels grimmiger en zijn er her en der op het veld wat opstootjes maar weet Gorredijk stand te houden. Eerlijk is eerlijk SVZ was over het algemeen genomen de betere ploeg maar het gehele collectief van Gorredijk wist zich prima staande te houden, werden er van beide kanten zelfs nog dotten van kansen gemist werd er regelmatig op klokjes gekeken naar de tijd en werd billen knijpend gewacht op het laatste fluitsignaal. Na 95 minuten vond mw. de Jong het welletjes en was de ontlading enorm; de bekende fakkels waren er weer, hossende en dansende supporters en spelers en kan Gorredijk zich nu op gaan maken voor de laatste finale wedstrijd voor promotie.

Toen de stofwolken ook op de andere velden waren opgetrokken bleek dat klasse3A een flinke tik aan 3 B had uitgedeeld, Akkrum won met 2-1 van Muntendam, Dronrijp met 5-0 van Actief en Gorredijk dus met 0-1 van SVZ. Alleen met THOR ging het niet zo goed. Gorredijk treft volgende week Zuidwolde op neutraal terrein maar de bus met supporters zal dit ook wel weten te vinden.

Bij het verlaten van het terrein van SVZ hoorde ik de aanhang van SVZ zeggen dat het misschien maar beter was dat ze in de derde klasse zouden blijven en dat klopt en daar hebben de Blauw- Witten voor gezorgd. Volgende week moet nog 1x alles uit de kast worden gehaald op een kroon te kunnen zetten op een toch al prima seizoen, daar waar in een interview in de winterstop werd aangegeven dat handhaving het hoogste doel was heeft de ploeg van Hornstra en Bruinsma nu de kans om te promoveren en dat had denk ik vooraf niemand voorspeld.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media