VV Gorredijk

Gorredijk pakt periode drie op de laatste speelronde

Friesland 1 – Gorredijk 1   1-2

 GORREDIJK 1 1-2 Yohee, Yohoo, yo f…..g ho, het is toch maar mooi gelukt; Gorredijk pakte deze Pinkstermaandag de laatste periode en dat was gezien de imposante reeks van na de winterstop niet meer dan terecht. Op deze laatste speelronde van het reguliere seizoen moest er gewonnen worden van Friesland LVV en dit gebeurde ( zij het met enige moeite) ook en verzekerde Gorredijk zich van een toetje in vorm van de nacompetitie. De ploeg van Michiel Hornstra en Elmer Bruinsma heeft sinds 18 april geen wedstrijd meer verloren en waar in de voorgaande ( corona) seizoenen de ploeg troosteloos onderaan bungelde was de opdracht nu ook in ieder geval te handhaven en als je dan op de laatste speeldag dit weet te bereiken is respect wel op zijn plaats. Op 31 oktober van het vorig jaar werd van dezelfde tegenstander nog met 7-1 gewonnen echter van onderschatting was geen sprake en was de opdracht van vandaag duidelijk. Dat het voetbal leeft in Gorredijk is wel duidelijk; het grootste gedeelte van de aanwezige supporters die vandaag op sportpark Nylan aanwezig waren kwamen uit Gorredijk , niet met 1 grote bus maar meerdere kleine busjes overspoelde de supporters schare het sportveld om de ploeg bij te staan en naar de overwinning te schreeuwen.

In het begin van de wedstrijd was er ook geen vuiltje aan de lucht, binnen 11 minuten weet Gorredijk al 2x te scoren; twee bijna identiek doelpunten zorgden voor een bliksem start van de Blauw Witten; na een goede pass en twee prima voorzetten van de linkerkant door Jesmer de Vries en Merijn de Jong is het Daniel Temmingh die de bal weet binnen te tikken en de ploeg dus al snel op een comfortabele voorsprong zet. Voor Daniel betekende deze doelpunten het behalen van zijn 1 e ster en zo zie je maar weer wat een seizoen bij Gorredijk met je kan doen . Gorredijk blijft in de eerste helft domineren, het heeft het meeste balbezit en Friesland komt maar sporadisch voor de goal en weet in het eerste bedrijf slechts 2 goede mogelijkheden te creëren.

In de tweede helft tapt de ploeg uit Leeuwarden echter uit een ander vaatje; ik weet niet wat er daar in de kleedkamer is gezegd maar om op deze troosteloze manier afscheid te moeten nemen van een aantal mensen ging de ploeg te ver. Het begon vanaf het begin gelijk druk te zetten, liepen combinaties veel beter en drukte het Gorredijk steeds verder in de verdediging en waren er in het beging van de tweede helft gelijk al wat hachelijke situaties voor de goal maar bleef de nul nog gehandhaafd. In de 71 minuut valt dan toch de aansluitingstreffer voor Friesland LVV; het was Maarten van de Wal die in een hectische situatie de bal wist binnen te tikken en de 1-2 op het bord zet. Vanaf dat moment ruikt LVV bloed; het begint nog nadrukkelijker op de deur te bonzen wordt alles op de aanval gegooid en in de slotminuten is zelfs de goalie voorin te vinden.

Gorredijk vecht voor wat het waard is en met soms kunst en vliegwerk, billen knijpen en meer van dit soort clichés worden de laatste zinderende minuten uitgespeeld en is de ontlading na 96 minuten onder spelers en supporters enorm; supporters, fakkels, tranen van geluk doen hun intrede op het veld en is zoals gezegd na een imposante reeks werd vandaag de kroon op het werk gezet en kan Gorredijk zich op gaan maken voor de finale van dit seizoen.

Later op de avond wordt de tegenstander van Gorredijk bekend; de Blauw-Witten mogen het op 12 juni in een uitwedstrijd opnemen tegen SVZ uit Zeijen die in 3B de eerste periode wisten te pakken en op de ranglijst als 2 e zijn geëindigd. Gorredijk kan ondanks de afstand denk ik wel weer rekenen op een grote schare supporters die de ploeg zal volgen, misschien wordt er wel weer een bus geregeld. Deze week zal in alle rust naar dit toetje worden toegewerkt, zal de tegenstander worden geanalyseerd en zal er een goed strijdplan op tafel komen kan Gorredijk zich ( hopelijk) voor nog 2 finales op gaan maken om dit toch al prima verlopen seizoen af te gaan sluiten misschien wel met promotie naar de 2 e klasse .

Oh ja en het regende vandaag

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media