VV Gorredijk

Onze webshop

Wedstrijdverslag gorredijk 1 - Read swart 1

Gorredijk 1 – Read Swart 1    2-2

Gorredijk heeft afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Read Swart een punt overgehouden en dit kwam tot stand in de allerlaatste seconden van de wedstrijd en zorgde ervoor dat Gorredijk nog steeds zicht houdt op de derde periode. Maar allereerst feliciteren we de spelers van Gorredijk 3 die deze zondag kampioen werden en tussen het bier drinken door het eerste op geweldige wijze wisten te ondersteunen. Daarnaast de felicitaties aan Gorredijk 2 die een periode wisten te pakken en dan kon het voor Gorredijk 1 niet meer mis gaan zou je denken.

De voorwaarden waren er in elk geval; een brede selectie, een prima bespeelbare grasmat ( de uitwedstrijd tegen Read Swart werd gespeeld op een knollentuin) lekker muziekje erbij en flink wat publiek. De wedstrijd begint ook veelbelovend , al na 21 seconden is het Sil Bruinsma die zijn schot net voorlangs ziet gaan en de eerste waarschuwing werd gegeven. Gorredijk houdt ook het initiatief en zoekt naar gaatjes in de defensie echter de wedstrijd gaat gelijk op en daar waar in de uitwedstrijd tegen Read Swart de ballen van de bezoekers vaak blindelings naar voren werden geschoten bleek de ploeg uit de Knipe vandaag toch heel aardig te kunnen ballen. Toch komt de thuisploeg op voorsprong; in minuut 31 is het Merijn de Jong die van linkerkant de aanval opzet en Sil Bruinsma aanspeelt; daar waar Merijn de combinatie wil aangaan is het Sil die de andere kant opdraait en daarmee 2 tegenstanders het bos instuurt en zijn harde lage schuiver verdwijnt precies in de hoek en is het 1-0. Met deze stand wordt ook de rust bereikt en de wedstrijd is onder controle zou je denken .

Echter al snel in het begin van de 2 e helft gaat het mis; een terugspeelbal wordt door Joey Bethlehem ( die vandaag wel weer 1 van de uitblinkers was) in de handen gepakt en of het nu bewust of onbewust was de leidsman beluit tot een indirecte vrije trap in de 16 . Een enorme muur op de doellijn, keeper ervoor maar toch treft het lage harde schot van Nordin van Bunschot doel en is het 1-1. Vanaf dat moment is Gorredijk het allemaal even kwijt; het motortje wat afgelopen weken prima draaide hapert, er zit wat zand in en is de organisatie even helemaal weg en weet Read Swart daar optimaal van te profiteren want amper een paar minuten later is er een uitbraak van Read Swart over de rechter kant , wordt de bal breed gespeeld en is het Wesley de Jong die de bezoekers op een 1-2 voorspong zet. Vanaf dat moment veranderd het spelbeeld helemaal ,Gorredijk gaat met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en Read Swart graaft zich in maar ook de tijd wordt dan een tegenstander. Gorredijk gooit alles op de aanval, wordt er volop aanvallend gewisseld en is het bekende pompen of verzuipen begonnen. M

aar zoals eerder geschreven Gorredijk heeft een zeer sterk collectief, er wordt voor elke met gras geknokt en de ene aanval na de andere golfde op het doel van Read Swart af en ver, ver , ver in blessure tijd werpt deze alles of niets poging zijn vruchten af. In deze hectische en chaotische slot seconden is het Thijs Herder die in een mêlee van spelers zijn kop tegen de bal weet te zetten en van dichtbij de gelijkmaker binnen kopt 2-2. De ontlading bij spelers, staf en publiek is enorm , er wordt nog wel afgetrapt maar daarna klinkt al snel het bevrijdende eindsignaal en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel .

Als ook de stofwolken op de andere velden zijn neergedaald blijkt dat Gorredijk met dit gelijke spel nog prima zicht heeft op de derde periode, het heeft 1 punt voorsprong op Dronrijp en DTD en alles zal dus beslist wordt op de laatste speelrond waarbij Gorredijk op bezoek mag bij LVV Friesland

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media