VV Gorredijk

Onze webshop

Wedstrijdverslag Oosterlittens 1 - gorredijk 1

Oosterlittens 1 – Gorredijk 1    0-3

Gisteren mocht het elftal van Gorredijk afreizen naar het pittoreske Oosterlittens. De ploeg had daar nog wat goed te maken want de thuiswedstrijd werd verloren met 3-5 maar onze trouwe volgers weten dat het de laatste weken zeer goed gaat met de Blauw- Witten en werd ook dit klusje geklaard. Oosterlittens had midweeks nog gespeeld tegen Geel-Wit en werd er nog verdienstelijk een punt uit het vuur gesleept ( 3-3) echter werd vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat Gorredijk de bovenliggende partij was.

Na het eerste aftastende kwartiertje zijn het de bezoekers die op voorsprong komen; de corner van de rechterkant wordt door Daniel Temmingh vrij tegen de touwen gekopt en is het al vroeg in de wedstrijd 0-1. Oosterlittens zet daarna wat meer aan, neemt het initiatief over zonder echt gevaarlijk te worden en daalt het niveau van de wedstrijd naar wat zomer avond voetbal. Veel lange ballen die nergens aankomen en Gorredijk heeft steeds meer moeite om het spel te maken en kansen te creëren. Met deze stand wordt ook de rust bereikt en geeft trainer Michiel Hornstra ook eerlijk toe “dit ploegje ligt ons niet”. En dat klopt ook wel als je naar historische uitslagen kijkt; dan zijn er meer overwinningen voor Oosterlittens dan voor Gorredijk. Maar zoals gezegd Gorredijk is de laatste weken in de winning mood en begint de tweede helft ook zeer sterk; het krijgt volop kansen echter zelfs in een 1 op situatie staat het vizier niet op scherp en blijft de marge nog steeds 1.

Zo kabbelt de wedstrijd wat verder, is er op diverse schermen ( zowel in de kantine als op de telefoon) steeds meer aandacht voor AZ- Heerenveen en de verrichtingen van Max in de F1 maar zit het venijn van deze wedstrijd in de staart. De inleidende beschietingen beginnen met een bal die op de lat wordt gekopt in de 72 e minuut maar in minuut 85 trekt Gorredijk de winst pas echt naar zich toe; terwijl keeper Joey Bethlehem geblesseerd in zijn eigen strafschop gebied ligt voetbalt Gorredijk gewoon door en de voorzet van de linkerkant wordt door Jesmer de Vries snoeihard binnen geschoten en is het 0-2. De gifbeker moet dan voor Oosterlittens nog even helemaal leeg want in minuut 89 wordt een corner van de linker kant door Gerben Jongedijk bij de 2e paal binnen gewerkt en is de eindstand 0-3 Waar Gerben vorige week nog inviel en scoorde stond hij nu in de basis en flikt het gewoon weer.

Na iets meer dan 90 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het allemaal wel welletje kon Gorredijk weer drie punten bijschrijven, hield het wederom de nul , eindigde het de wedstrijd met maar liefst 5 jeugdspelers in de basis, maakt het nog steeds kans op de derde periode en mag het volgende week thuis Read Swart ontvangen.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media