VV Gorredijk

Onze webshop

IMG_2553

Wedstrijdverslag gorredijk 1 - Dronrijp1

Gorredijk 1 – Dronrijp 1    2-1

Voor dat we dit verslag beginnen gaan we eerst even naar een ander veld toe; de vv Gorredijk feliciteert Sint Annaparochie met het behalen van het kampioenschap, het is al seizoenen lang niet meer de vraag of de ploeg kampioen zou worden maar wanneer en afgelopen donderdag werd het kampioenschap een feit en kan het elftal zijn kunsten gaan vertonen in de 2 e klasse.

Een beetje midweeks werd er dus ook gevoetbald en nam Gorredijk het in de uitwedstrijd op tegen DTD waar met 1-2 werd gewonnen en door een plaatsvervanger een mooi verslag werd geschreven die de wedstrijd goed weergaf. Het elftal van Hornstra en Bruinsma zit de laatste weken in een flow en de ene na de andere tegenstander wordt aan de zegekar gebonden en stijgt de ploeg gestaag op de ranglijst en is er nog zicht op het behalen van de derde periode. Gorredijk mocht vandaag op eigen veld aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst Dronrijp.

De uitwedstrijd van Gorredijk op 21 november van het vorige jaar verliep nogal hectisch en dan druk ik me nog mild uit; in de Corona tijd zonder publiek had het destijds allemaal weinig met voetbal te maken en kreeg het elftal van Gorredijk het advies om een cursus emotie en agressie beheersing te volgen. En aldus geschiedde, de hele selectie in de heuvels van Limburg afgezonderd van de rest van de wereld allemaal in de aangeraden heropvoeding en ziedaar een elftal koorknapen die op sportieve wijze vandaag de winst in eigen huis wist te houden.

Zonder deze voorkennis als neutrale toeschouwer is de conclusie eigenlijk dat Dronrijp meer aanspraak op de winst kon maken dan Gorredijk maar door een Blauw- Witte bril bekeken was het een prima overwinning en dendert het winst treintje van Gorredijk gewoon door richting het eind van het seizoen. In het begin van de wedstrijd is het Dronrijp dat brutaal de aanval zoekt; waar het in de thuiswedstrijd veelal de lange bal hanteerde ziet het spel er verzorgd uit, lopen combinaties goed en worden er wat kleine kansjes gecreëerd. Het enige wat Gorredijk hier tegen over kon zetten was een boogbal van Jesmer de vries die net over ging. Dronrijp komt in de 21 e minuut op voorsprong, het krijgt een terechte penalty die door Noa van Gils prima wordt binnen geschoten en de 0-1 op het bord zet. Aan Gedykster kant loopt het allemaal niet in deze fase van de wedstrijd, passes komen niet aan duels worden veelal verloren ligt het spel veel stil voor kleine overtredingen en drinkpauzes.

Toch weet Gorredijk zich terug te knokken in de wedstrijd; in de 37 e minuut is er balverlies op het middenveld door Dronrijp( wat volgens de gehele bank van Dronrijp kwam door een overtreding) het balletje breed door Sil van de rechterkant kon door Jesmer simpel worden binnen geschoven en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte en met deze stand werd ook de rust bereikt.

In het begin van de tweede bedrijf is er gelijk een vliegend schot van Lars wat maar net over de goal gaat en doen beide ploegen niet voor elkaar onder. In minuut 66 wordt een vrije trap van Jesmer door de keeper losgelaten en is het in de rebound Gerben Jongedijk die van dichtbij de 2-1 weet binnen te schieten. Gerben wie? Een 16 jarige knul die op zaterdag zijn kunsten vertoond in de JO-17, daar ook nog scoorde afgelopen zaterdag en nu op zondag moeiteloos meedraaien in het eerste en dan ook nog matchwinnaar worden. Er zijn slechtere jongensboeken geschreven, maar het tekent wel de visie die er heerst, haal de kwaliteit daar waar het zit in pas het in.

De slotperiode van de wedstrijd is hectisch; met kunst en vliegwerk weet Gorredijk zich staande te houden gesteund door het publiek achter het doel wat het bier even liet voor wat het was ( dat kwam later wel weer) en met enorm veel vechtlust en inzet werd uiteindelijk de winst over de streep getrokken en zoals gezegd dendert het winst treintje gewoon door en mogen de heren volgende week naar Oosterlittens

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media