VV Gorredijk

Onze webshop

IMG_2520

Wedstrijdverslag DTD 1 - gorredijk 1

DTD 1 – Gorredijk 1    1-2

Sportpark Cornjum was gisteren de ontmoetingsplaats voor het treffen tussen de nummer vijf en zes van de competitie. DTD, de nummer vijf heeft niet het seizoen waar het op hoopt. Voorafgaand de coronapandemie was DTD een ploeg dat samen met ST.Anna de hoogste plaatsen in de competitie bezat. Inmiddels is de wereld zo goed als uitgehoest, maar DTD blijkt op voetbalgebied nog een beetje verkouden.

Gorredijk, de nummer zes gaat de afgelopen weken als een speer. Maar liefst 21 punten werden er gepakt uit de afgelopen acht wedstrijden. Een prachtig resultaat voor de ploeg van Hornstra en Bruinsma. De selectie zit in een goede flow en gaat zichtbaar voor elkaar door het vuur. Ook op de donderdagavond tegen DTD hoopt Gorredijk de goede reeks door te zetten en met drie punten naar het mooiste dorp van Opsterland terug te keren.

Vlak voor 20:00 uur is het scheidsrechter Al Alawi die beide ploegen naar het kunstgrasveld begeleid. De lichten hoeven voorlopig nog niet aan, want het zonnetje schijnt nog heerlijk in Cornjum. De spelers staan keurig opgesteld en schudden elkaar daarna netjes de hand. Al Alawi geeft het startschot voor de “fijne wedstrijd”, die de spelers elkaar zojuist hebben toegewenst. In het begin is het DTD dat fijn aan de wedstrijd begint en is het vooral de nummer 11 die veelvuldig wordt gezocht. Goed combinatiespel wordt uitgevoerd door DTD en de bal komt elke keer aan tot randje zestien, maar van gevaar is op dat moment nog geen sprake. Gorredijk lijkt in de eerste tien minuten observeerder van haar eigen wedstrijd, er wordt tot dan toe geen gevaar gesticht en het spel loopt prima door.

In minuut 11 komt er na een stevige charge door DTD een vrije trap voor Gorredijk. Op 25 meter afstand is het Jesmer de Vries die de bal klaarlegt, een aanloop neemt en de bal vervolgens snoeihard in het net doet verdwijnen. Zo simpel klinkt het, maar dat is het niet. Een listige stuit zet de doelman van DTD op het verkeerde been, waardoor de inzet van de in de spits spelende de Vries onhoudbaar wordt. 0-1 voor Gorredijk. De vreugde op het veld is zichtbaar en de jongens in het blauw en wit lopen met een grote glimlach terug naar de eigen helft. Na het doelpunt komt Gorredijk ook meer in het spelbeeld naar voren. Buitenspelers Sil Bruinsma en Robin van der Brug worden vaak in stelling gebracht en maken goede acties. Soms loopt dit uit op een corner of een gunstige ingooi, maar echt een grote kans wordt er niet gecreëerd.

Aan de andere kant is het DTD dat eigenlijk precies hetzelfde doet. Nummer 11 en de spits worden gezocht én bereikt, maar brengen de defensie van Gorredijk hiermee niet in gevaar. In minuut 28 is het DTD dat via een goede aanval via links haar eerste wapenfeit afvuurt op Keeper Joey Bethlehem. De bal daalt echter net te laat waardoor de poging overgaat. Na deze aanval gaat Jan van der Leeuw op de grond liggen, en ja. Het is inderdaad zijn hamstring waar hij last van heeft. Jan wordt vervangen door JO-17 junior Gerben Jongedijk, die zijn eerste balcontact naar voren ramt met een stevige kopbal. Een mooie binnenkomer voor de jonge speler. Een paar minuten later is het ook Marco Schots die het veld geblesseerd verlaat. Voor hem in de plaats komt Thijs Herder. Gorredijk wijzigt de formatie door de twee wissels en gaat verder met de wedstrijd.

In minuut 43 zorgt een goede onderschepping ervoor dat DTD op het middenveld aan de noodrem moet trekken. De spelers van DTD uiten hun onvrede over de keuze van de scheidsrechter om voor een overtreding te fluiten, ondertussen is het Sil Bruinsma die de vrije trap snel neemt. Met een pass dwars door het midden zet hij de ingevallen Thijs Herder oog in oog met de keeper. Thijs is niet zelfzuchtig en tikt het balletje breed op de goed meegelopen Robin van der Brug. Een koud kunstje voor Robin. 0-2 Gorredijk! Robin vertoond zijn kunsten normaal op zaterdagmiddag bij de JO19-1 en valt regelmatig in bij Gorredijk 1. Een mooie bekroning in zijn eerste basisplaats met een belangrijk doelpunt. De spelers van DTD gaan ondertussen door met waar ze gebleven waren, het beklaag tegen de scheidsrechter. Uiteindelijk zal dit op niks uitdraaien en gaat de wedstrijd een paar minuten later met een 0-2 ruststand de boeken in.

Gorredijk schiet in de tweede helft goed uit de startblokken. Zowel Jesmer de Vries als Sil Bruinsma hadden de wedstrijd al vlot kunnen beslissen. Beide misten ze net de scherpte, waardoor de 0-3 niet op het scorebord kwam te staan. Daarna is het DTD dat het voortouw neemt en nadrukkelijk op zoek is naar de 1-2. En die komt. In minuut 63 is het een schot in de zestien, die ongelukkig wordt gepareerd door de hand van Merijn de Jong. De bal gaat op de stip en wordt door aanvoerder Steffan Hansma in de rechterhoek binnengeschoten. DTD ruikt bloed en gaat vol voor de gelijkmaker. Vanaf dat moment is het overleven voor Gorredijk. DTD wordt sterker en is veel te vinden op de helft van Gorredijk. De verdediging houdt echter stand door voorzetten en andere aanvallen steeds goed te onderscheppen. DTD weet alleen een doelpunt in buitenspelpositie te maken. Tsja, die tellen natuurlijk niet.

In de counteraanval komt Gorredijk er nog enkele keren gevaarlijk uit, maar is het net ongelukkig in het geven van de juiste pass. Tot in minuut 88. Een bal uit de defensie van Gorredijk valt over alles en iedereen heen en belandt bij Sil Bruinsma voor de voeten. De bal stuitert nog een beetje en de keeper van DTD komt uit. Een perfecte bal om over de keeper te lobben, dat had Sil goed gezien. Alleen de uitvoering ging niet zoals hij het had gehoopt en de lob mist net genoeg kracht, waardoor de keeper van DTD de bal uit de lucht kan plukken en weer naar voren ramt. DTD krijgt nog een vrije trap op randje zestien, maar ziet deze inzet in de slotminuten hoog over gaan.

Op het middenveld hebben Martijn de Leeuw, Lars Klijnstra en Thijs Herder het zwaar, maar blijven zij tot het eind voor elke meter vechten. De frustratie bij DTD loopt op en dit resulteert in een rode kaart. Invaller Mart Jonker wordt ter hoogte van de middenlijn onderuit geschoffeld. Deze actie kent natuurlijk maar één kleur en die wordt terecht uitgedeeld door de scheidsrechter. Het offensief van DTD is daarmee wel gedaan en even later klinkt het verlossende eindsignaal voor Gorredijk.

Een zwaarbevochten pot voor onze jongens wordt beloond met drie punten! Nu is het uitkijken naar de wedstrijd van aankomende zondag, dan is het de nummer twee Dronrijp dat op bezoek komt in Gorredijk. Door de goede resultaten van de afgelopen weken, maakt Gorredijk nog kans op de 3e periode. Een prachtige beloning voor onze jongens, waar ze uiteraard voor willen gaan! Daarom kunnen zij uw steun zondag goed gebruiken, tot dan!

 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media