VV Gorredijk

header-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag gorredijk 1 - Trynwalden 1

GORREDIJK 1 — TRYNWALDEN 1.   1-0

Vandaag mocht Gorredijk op het eigen veld het opnemen tegen Trynwalden en zoals in het programmaboekje al was aangegeven troffen beide ploegen elkaar eerder in het seizoen en werden de punten eerlijk verdeeld onder beide ploegen echter vandaag waren het de Blauw- Witten die de volle winst in eigen huis mochten houden. Onder heerlijke lenteachtige omstandigheden met echter maar weinig publiek ( er was concurrentie van de markt en kermis) begonnen beide ploegen even na twee uur de wedstrijd.

De laatste wedstrijd van Gorredijk tegen Nieuweschoot was niet om aan te gluren echter deze middag werd al snel duidelijk dat er nu twee ploegen op het veld stonden die wel konden voetballen en bijna niet voor elkaar onder deden. Aan het eind van de wedstrijd kan men stemmen op de “man of the match” en in deze wedstrijd wilde ik toch wel beide doelmannen noemen. Op cruciale momenten in de wedstrijd hielden zij hun ploeg op de been waarbij de keeper van Trynwalden maar 1x de gang naar het net moest maken maar wel voor gevaar kon zorgen; de man heeft een prima trap zowel vanaf de grond als uit de handen komen de ballen ver en belanden ook nog wel eens op een stropdas. De eerste kans voor Trynwalden ontstaat ook uit zo een verre trap; waarbij er direct een 1 op 1 situatie ontstaat echter door de katachtige reactie van Joey blijft de stand nog 0-0. Gorredijk zet daar een schot van Sil Bruinsma tegenover dat maar net voorlangs gaat.

De Blauw- Witten komen in de 31 e minuut op voorsprong; een prima opgezette aanval over meerdere schijven komt bij eindstation Sil Bruinsma die met een bekeken schot de bal in de verre hoek krult. De voorsprong geeft de ploeg vleugels; het blijft jagen op de bal, weet goed druk te zetten en wint ook de meeste persoonlijke duels. Het blijft een aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten maar Gorredijk kan met deze voorspong gaan rusten In de tweede helft is het Trynwalden dat de touwtjes in handen neemt en op zoek gaat naar de gelijkmaker en moet Gorredijk alle zeilen bij zetten om overeind te blijven maar zoals eerder gezegd het hardwerkende collectief geeft geen krimp en behalve een prima vrije trap in de 58 e minuut die door Joey ook weer uitstekend wordt gekeerd weet Trynwalden verder geen potten te breken en deelt Gorredijk af en toe een speldenprikje uit waardoor het duel aantrekkelijk blijft om naar te kijken.

In de eindfase van de wedstrijd krijgt Gorredijk nog een dot van een kans echter voor open doel wordt er jammerlijk gemist maar het mag de pret voor de Blauw- Witten niet meer drukken want na 93 minuten blaast de warrig leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en kan Gorredijk 3 punten bij schrijven, heeft het zich officieel veilig gespeeld en misschien zit er nog wel meer in het vat. Komende donderdag mag Gorredijk het in een uitwedstrijd opnemen tegen DTD en ook dat beloofd denk ik wel weer een spektakel stukje te worden, in de thuiswedstrijd wist Gorredijk met 3-2 te winnen en een paar dagen laten komt Dronrijp op bezoek.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media