VV Gorredijk

Onze webshop

header-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag st. anna 1 - gorredijk 1

ST.  Anna 1 – Gorredijk 1    5-1

Tweede paasdag wordt door de selectie van Gorredijk gevierd op Sportpark de Waaie in ST. Annaparochie. Prachtig weer en een goed gevuld sportpark zijn de perfecte ingrediënten voor een mooie pot voetbal, echter zou het niet de middag worden waar Gorredijk stiekem een beetje op hoopte…

Het 3-1 resultaat van afgelopen vrijdag was uiteraard moeilijk te evenaren. Zo realistisch is de ploeg van Hornstra wel. Het sentiment en de volle steun van het Sportpark Kortezwaag gaf Gorredijk afgelopen vrijdag de kracht om de overwinning te pakken op de koploper. Drie dagen later begint Gorredijk niet slecht aan de wedstrijd. Je ziet dat ST. Anna een tactisch en technisch sterke ploeg is en met goed combinatiespel de slag op het middenveld weet te winnen. Toch komt Gorredijk er een paar keer gevaarlijk uit en is het met name aanvoerder Lars Klijnstra die de buitenspelers Sil Bruinsma en Jesse Nieuwland in stelling weet te brengen. Een paar kansen net over en naast is het grootste gevaar dat Gorredijk tot dan toe kan stichten.

ST. Anna zet ondertussen flink aan. Op de flank is het de snelle Timo Bijma die de verdediging van Gorredijk in het zweet jaagt. Toch moet er een schermutseling aan te pas komen waardoor de thuisploeg in minuut 34 op 1-0 voorsprong komt. Een wegwerking fout zorgt ervoor dat de bal ongelukkig op de lat terecht komt en na een klein stuitje door de eerder genoemde Timo Bijma in het net kan worden getikt. Vlak daarna krijgt ST. Anna een vrije trap op 25 meter vanaf de goal. Het schot van middenvelder Jorn de Jong is prachtig, maar de katachtige redding van keeper Joey Bethlehem is nog mooier. Met de rechterhand wordt de bal uit de kruising getikt, waardoor de 2-0 wordt voorkomen. Op slag van rust krijgt Gorredijk via de voet van Jesse Nieuwland nog een enorme kans. Na wat priegelwerk in het strafschopgebied van ST. Anna weet Daniël Temmingh de bal bij Nieuwland te krijgen, die schiet vervolgens hard binnen. In de hoek van de Gorredijk-supporters gaan de handen langzaam omhoog. Toch weet de verdediging van ST. Anna de inzet op de doellijn te keren. Geen 1-1 maar een 1-0 ruststand.

In de tweede helft gaat ST. Anna door waar het in de eerste helft mee bezig was. De aanval zoeken. De bal wordt vanaf het middenveld over de verdediging van Gorredijk gelepeld, waardoor Timo Bijma de kopsterke spits Marc Bakker in de stelling weet te brengen. Een koud kunstje voor de topscorer van de competitie, waardoor doelpunt nummer 17 kan worden bijgeschreven. Een paar minuten later is het een zondagsschot op de maandag van Jorn de Jong, waardoor de 3-0 op het scorebord komt te staan. Gorredijk voert een paar wissels door en weet dat het de schade vanaf nu moet gaan beperken. Toch is het de fel en goed invallende Jo19-1 speler Mart Jonker die met een goed schot de keeper van ST. Anna op het verkeerde been zet en de bal in de linkerhoek doet verdwijnen. Een leuke opsteker voor Gorredijk, maar helaas niet genoeg om het tij te keren.

Het slotakkoord is dan ook voor ST. Anna. Buitenspeler Timo Bijma schiet in een kort tijdsbestek zijn tweede en derde treffer binnen en mag na 90 minuten de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Gorredijk toonde zich een goede tegenstander, maar moet uiteindelijk haar meerdere erkennen in de aanstaande kampioen van de 3e Klasse A. De selectie van Michiel Hornstra mag trots zijn op de drie punten die vrijdag in Gorredijk zijn gebleven en hoeft zich niet te schamen dat er nu geen punten worden meegenomen. Het is zaak om zich nu te richten op de altijd beladen derby tegen Thor. Eerder dit seizoen speelde beide ploegen met 1-1 gelijk, een resultaat waar Gorredijk niet tevreden mee was. Aankomende zaterdag is de aanvangstijd 19:00 uur en gaat Gorredijk voor de derbywinst!

En ST. Anna, die zetten de kampioenskoers door in een uitwedstrijd tegen Renado. Maar niet voordat zij zaterdag op bezoek zijn gekomen bij hun vrienden in het blauw witte tricot… 

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media