VV Gorredijk

Onze webshop

wedstrijdverslag-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Gorredijk 1 - Renado 1

Gorredijk 1 – Renado 1     2-1 

 Na de prima overwinning vorige week uit tegen Akkrum mocht Gorredijk het vandaag op eigen veld opnemen tegen Renado en ook de ploeg uit St Nyk werd na 90 minuten aan de zegekar gebonden. Gorredijk won, enigszins gelukkig, met 2-1 van de ploeg van voormalig trainer van Slooten. Beide ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen en eindigde de wedstrijd nog in brilstand en waren er flink wat irritaties over en weer. Net als Akkrum kennen beide ploegen elkaar goed; het spel van Renado is bekend; veelal de lange bal naar de mensen voorin en dan maar zien wat ervan komt en deze zondag was het dan ook niet anders, beide ploegen smeten met krachten en met name Gorredijk zat overal bovenop wat het spel van Renado aardig ontregelde . Fraai was het allemaal zeker en het slechte veld maakte het er ook allemaal niet beter op. Het bekende oud Hollandse spelletje “als jij de bal naar mij schiet, schiet ik hem weer naar jouw” ging veelvuldig op maar de inzet en beleving van beide ploegen maakte veel goed. In de 18 e minuut weet de thuisploeg op voorsprong te komen; de lange bal van keeper Bethlehem komt uiteindelijk terecht bij Jesmer de Vries die even nodig heeft om de juiste positie te kiezen en dan met een harde, droge schuiver het net weet te vinden en de 1-0 op het bord zet.

Gorredijk blijft de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, het creëert kleine kansjes maar echt gevaarlijk worden doet het niet en zo bereikt de thuisploeg de rust met een 1-0 voorsprong De tweede helft werd een afspiegeling van de eerste, veel inzet en veel beleving maar ook net als in oktober vorig jaar werd het ook weer steeds onvriendelijker waarbij zelfs de bank er zich mee ging bemoeien en het spel ook veel stil lag door overtredingen  en opstootjes.

In de 60e minuut weet toch de thuisploeg de score verder uit te breiden, na een verdedigingsfout is het de debuterende Thijs Herder die doel treft en de Blauw- Witten op een 2-0 voorsprong zet. Renado gooit er dan nog een schepje bovenop, het voert de druk op en in de 87 e minuut wordt een vrije trap van de rechterkant door alles en iedereen gemist en verdwijnt de bal zomaar in het doel en is de stand vlak voor tijd 2-1. Renado ruikt nu bloed en het mag in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog een aantal corners nemen, is het voor Gorredijk nog even billen knijpen echter veranderd er aan de stand niets meer en mag de ploeg van Michiel Hornstra er wederom drie punten bijschrijven en staat het nu stevig in de middenmoot.

Er staat Gorredijk echter nu een zware week te wachten, in een tijdsbestek van drie dagen mag het twee keer aantreden tegen koploper St. Anna. Komende vrijdag om 20.00 ontvangt Gorredijk eerst op eigen veld de nummer 1 van de ranglijst om op 2 e Paasdag af te reizen naar St. Annaparochie. Het is allang niet meer de vraag of St. Anna kampioen gaat worden maar alleen wanneer maar misschien kan Gorredijk nu met twee overwinningen op zak voor een stuntje zorgen. Toch kreeg deze zondag nog een zwart randje, na de wedstrijd werd bekend dat clubman Hinke de Vries was overleden; Gorredijk verliest in de Vries een markant man en zoals de elftal leider terecht opmerkte na de overwinning van vandaag “deze was voor Hinke”.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media