VV Gorredijk

wedstrijdverslag-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Akkrum 1 - Gorredijk 1

Akkrum 1 – Gorredijk 1   0-1 

Zo sta je in een heerlijk lente zonnetje naar de wedstrijd van Gorredijk tegen Geel-Wit te kijken , drie dagen later wordt de inhaal wedstrijd tegen St. Anna afgelast vanwege sneeuwval en deze zondag mochten de Blauw- Witten aantreden in de uitwedstrijd tegen Akkrum. Beide ploegen kennen elkaar van haver tot gort en zijn ook meestal wel aan elkaar gewaagd; in de thuiswedstrijd van Gorredijk dit seizoen werd het op 24-10-2021 nog 2-2. Echter vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen waarbij beide ploegen de punten hard nodig hebben, Akkrum om nog enig zicht te houden op koploper St. Anna en Gorredijk om uit de onderste regionen van de derde klasse weg te komen.

Nadat beide pupillen van de week het net wisten te vinden begon dan eindelijk iets na 14.00 de wedstrijd. En zoals te verwachten ging de strijd gelijk op, in de eerste 30 minuten van de wedstrijd wist Gorredijk wel een licht overwicht te creëren met als hoogte punt het vlammende schot van Danniel Temmingh van zo een meter of 20 wat maar net over ging terwijl aan de andere kant Akkrum een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen echter de aanvaller ( we zullen zijn naam niet noemen) alleen op keeper Bethlehem afging maar door een polletje knullig ten val kwam op het moment dat hij wilde schieten. In het laatste kwart van de wedstrijd was het Akkrum wat meer het initiatief nam echter verder geen kansen meer wist te creëren en zo bereikte beide ploegen de rust met dezelfde stand als waar we mee begonnen.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld; het was nu Akkrum dat probeerde Gorredijk meer onder druk te zetten en de mannen van Michiel Hornstra loerden meer op de counter. In de 68 e minuut van de wedstrijd valt dan toch de enige goal van deze middag; de corner van de rechter kant wordt door Lars Klijnstra binnen gekopt en staan de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment voert Akkrum de druk nog verderop, wordt er volop gewisseld maar tot echt uitgespeelde kansen van beide kanten kwam het niet meer en zo wist Gorredijk drie heel belangrijke punten mee te nemen uit Akkrum.

Ook deze middag bewezen beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn, was het voetbal niet altijd even goed maar won misschien deze middag niet de beste maar de gelukkigste. Gorredijk ontvangt volgende week op eigen veld Renado dat deze zondag op eigen veld onderuit ging tegen Oosterlittens en Akkrum mag op bezoek bij Trynwalden

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media