VV Gorredijk

wedstrijdverslag-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Read swart - Gorredijk

READ SWART 1 — GORREDIJK 1 4-2

Na de prima overwinning van Gorredijk vorige week op DTD mocht het elftal van Michiel Hornstra het vandaag opnemen tegen Read Swart; de Knipsters hadden deze week een inhaalwedstrijd tegen St- Annaparochie en verloren deze met maar liefst 7-0 dus vol goede moed reisden de Blauw-Witten af naar de Knipe. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren rommelig van beide kanten, de goede kleur vinden was moeilijk, de bal binnen de lijnen houden was moeilijk, er waren veel kleine overtreding waardoor het spel veel stil lag en de grasmat was een drama. Wel gerold maar amper gras en keihard waardoor de bal alle kanten opging. Gorredijk had al snel in de gaten dat er in de defensie van Read Swart paniek uitbreekt op het moment dat ze onder druk komen te staan. Alle ballen gaan dan lang en weg is weg zullen we maar zeggen en ze zoeken het voorin maar uit. Gorredijk is in de beginfase de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden.

Toch kwam Read Swart op voorsprong maar daar had het wel de hulp van Gorredijk voor nodig. In de 24 e minuut is er een aanval over rechts waarbij de bal van dichtbij wordt ingeschoten echter de goalie van Gorredijk redt prima echter in het vervolg is het dezelfde goalie die een speler van Read Swart onderuit haalt en de toegekende penalty wordt door Jorke Braaksma feilloos ingeschoten en zet de thuisploeg op voorsprong. Het spelbeeld veranderd niet na deze openingstreffer, Gorredijk probeert het wel maar het lukt gewoon allemaal net niet. Als de thee al staat te pruttelen wordt Read Swart verder in het zadel geholpen door Gorredijk. Laatste man Jesmer Schots schuift de bal zomaar in de voeten van een speler van Read Swart wat leidt tot een aanval over rechts die simpel binnen getikt kan worden en de stand op 2-0 zet. Het antwoordt van Gorredijk laat echter niet lang op zich wachten; in dezelfde minuut zorgt de droge schuiver van Jesmer de Vries voor de aansluitingstreffer en is de stand 2-1 als de mannen aan de thee mogen. De goal van Jesmer zorgt wel voor een mijlpaal, de Vries behaald hiermee zijn 2 e ster en zou deze graag hebben ingeruild voor drie punten maar helaas zo werkt het systeem niet. In het tweede bedrijf gaan de Blauw- Witten op jacht naar de gelijkmaker, het voert vanaf het begin signaal gelijk de druk weer op en het loon naar werken komt al na 10 minuten. De vrije trap vanaf de rechter kant wordt door Lars Klijnstra bekeken in de hoek gekopt en brengt beide ploegen op gelijke hoogte 2-2.

Bij deze actie raakt de keeper van Read Swart geblesseerd ( de man oogde de hele middag al niet fit) een reserve doelman was niet voor handen en de goalie werd vervangen door een veldspeler. Gorredijk trekt op dat moment de wedstrijd naar zich toe en het wachten was op de volgende goal van de Blauw-Witten echter Gorredijk had even geen rekening gehouden met de man met de fluit. De leidsman had zijn middag niet zullen we maar zeggen, floot warrig, strooide met kaarten en besloot van grote afstand dat een lichte overtreding op de rand van de 16 weer een penalty waard was en Chris Kromsigt een gele kaart moest hebben. Het was wederom Jorke Braaksma die dit kadootje met beide handen wist uit te pakken en de thuisploeg wederom op voorspong zette. Vlak na de aftrap ontstaat in de 16 een rommelige situatie en weet Read Swart nogmaals te scoren en is de stand vlak voor tijd 4-2. Gorredijk probeert het nog wel en gaat vol in de aanval waarbij Milan van der Zee duidelijk onderuit werd gelopen maar niet leidde tot een penalty. Chris Kromsigt zijn tweede gele kaart pakt en alvast mocht gaan douchen waarbij de aanleiding tot deze kaart niet werd bestraft. Er nog wat meer gele kaarten vallen en een handsbal in de 16 door de arbiter niet werd gezien . Zoals gezegd de man had zijn dag niet maar daar mag je de wedstrijd niet op af schuiven. Gorredijk had deze middag ook gewoon pech. Goed voetbal was op dit veld niet mogelijk wist de ploeg een achterstand wel om te buigen en ontbrak het net aan dat kleine beetje geluk om de huidige nummer twee van de ranglijst pijn te doen.

Zoals al eerder genoemd krijgt Gorredijk het komende weken zwaar, vorige week tegen DTD ( de nummer 3) ging het prima en was de volle winst terecht, tegen Read Swart zat het tegen en volgende week komt St Annaparochie naar Gorredijk. De koploper wist ook vandaag zijn elfde winst partij ( van de 12) binnen te halen door met 3-0 van Mildam te winnen en zal deze lijn volgende week tegen Gorredijk willen doorzetten of ………

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media