VV Gorredijk

Onze webshop

wedstrijdverslag-vv-gorredijk

Wedstrijdverslag Gorredijk - Dronrijp

Het maken van een wedstrijd verslag lijkt in deze dagen dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden een meerwaarde te hebben om degene die er niet zijn toch een vleugje amateur voetbal mee te geven. Echter de keuze om geen publiek toe te laten bij de wedstrijd Dronrijp- Gorredijk was in deze een prima keuze; wat beide ploegen deze zondag lieten zien was ver onder de maat en had soms niets met voetbal te maken.

Het handjevol publiek aan Blauw- Witten kant wat wel aanwezig was waren de geblesseerden en die zagen Gorredijk eigenlijk prima beginnen. Geen ontzag voor de nummer 2 op de ranglijst maar gelijk het initiatief pakken en dit resulteerde gelijk in een voorsprong in de 12 e minuut. Een prima aanval over de linkerkant waarbij de voorzet op maat van Sake Rinsma belandt bij Daniel Temmingh die alleen de bal een klein tikje hoeft te geven om hem goed te leggen om vervolgens binnen te schuiven en de gasten op een 0-1 voorsprong te zetten.

Eigenlijk vanaf dat moment ligt het spel grotendeels stil; er zijn veel overtredingen variërend van licht tot zwaar, zijn er veel blessure behandelingen nodig aan ledematen en stembanden want dit alles ging vaak gepaard met veel geschreeuw. Dronrijp probeert de wedstrijd weer in handen te krijgen om de schade te herstellen en hanteert hierbij veelal de lange bal van achteruit maar echt gevaarlijk wordt de ploeg niet en Gorredijk laat zich meer inzakken en loert op de counter.

Het loon naar werken voor Dronrijp komt in de 27 e minuut; een aanval over de rechter kant komt in de 16 terecht bij Melle Wielinga en zijn schot in de korte hoek brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte. De tweede helft geeft geen ander beeld, beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder, ligt ook in dit tweede bedrijf het spel vaak stil en in de 20 e minuut slaat de vlam in de pan; na de zoveelste overtreding ontstaat er een opstootje waarbij er ook opeens veel meer mensen op het veld staan dan alleen de 22 spelers; is het over en weer trekken, slaan en schoppen en is het uiteindelijke resultaat slechts 1 gele kaart en lijkt het raadzaam voor een aantal mensen om een cursus emotie- en agressie regulatie te gaan volgen.

Voordeel van dit opstootje was wel dat de rest van de wedstrijd een stuk rustiger verliep. Dronrijp voert de druk steeds meer op , Gorredijk weet hier niet onderuit te voetballen en verdedigd met man en macht de gelijke stand maar in de 87 e minuut weet Dronrijp alsnog de drie punten binnen te slepen; vanuit een corner is het wederom Melle Wielinga die met een kopbal de volle winst voor Dronrijp weet binnen te halen en haalt het slotoffensief van Gorredijk niets meer uit en eindigt de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Dronrijp die zege kreeg nog wat extra glans nadat bekend werd dat koploper St. Anna verloor bij DTD. Gorredijk deed zichzelf deze middag te kort en ziet zichzelf afzakken naar de 9 e plaats waar het bij winst stevig in de middenmoot had gestaan. Gorredijk ontvangt volgende week op eigen veld Oosterlittens en heeft in deze wedstrijd wat goed te maken, Dronrijp mag op bezoek bij Nieuweschoot.

Deel dit bericht op:
Hoofdsponsor
Volgende wedstrijd
Laatste nieuws
Social media