2018-02-11 - Gorredijk 1 – Akkrum 1

Gorredijk 1 – Akkrum 1    0-3

De “spion”die vorige week aanwezig was bij Renado- Gorredijk had uitstekend zijn werk gedaan; er gold voor de ploeg uit Akkrum maar 1 ding; geef Gorredijk geen ruimte om te voetballen.
De opluchting na 93 minuten voetbal was dan ook zeer groot aan Akkrummer kant; de opdracht was perfect uitgevoerd en de drie punten konden mee naar huis wat tegelijkertijd ook nog de koppositie opleverde in de 3D.
In de uitwedstrijd in oktober 2017 ging Gorredijk onderuit door de eigen fouten; vandaag ging het onderuit omdat het niet meedogenloos genoeg was en verzuimde Akkrum al in de eerste 45 minuten op achterstand te zetten.
Dat beide ploegen last zouden hebben van de straffe wind die over het veld stond was duidelijk echter Gorredijk verzuimde vooral in de eerste helft zeker 4 opgelegde kansen te verzilveren en keek na de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan.
Gorredijk begon goed aan de eerste helft; met de wind in de rug zocht het veelal de aanval; maar het moest allemaal te mooi, over veel schijven en de laatste eindpass was vaak onzuiver of niet goed genoeg.
Er viel, zelfs dus met de wind in de rug, in de eerste helft geen schot op doel te noteren; aanvallen werden te ver doorgevoerd en Gorredijk verzuimde op het juiste moment de trekker over te halen.
Akkrum speelde compact; schuwde de duels niet en gokte op de counter.
En met succes; in de 24e minuut ontstond een 1 op 1 situatie die goed werd uitgespeeld en de mannen uit Akkrum op een 0-1 voorsprong bracht.

De tweede helft is amper 2 minuten oud als een vrije trap rand 16 hard en laag werd ingeschoten en de stand dan al naar 0-2 werd getild.
Gorredijk wilde vandaag wel maar het lukte gewoon niet, Akkrum zat in duels overal bovenop en wist op de juiste momenten het spel van Gorredijk te ontregelen, vooral middenvelder Marco Biegel was een ware plaag voor de defensie van de Blauw- Witten en zo gaande weg de wedstrijd ging Gorredijk niet alleen tegen de wind in voetballen maar ook tegen zichzelf.
Dat het de prima leidende scheidsrechter Kamp ontging dat de goalie van Akkrum hands maakte buiten de 16 deed er eigenlijk al niet meer toe.
Er werd nog meer zout in de wonden van Gorredijk gestrooid; rond de 65e minuut belandt een voorzet van rechts wat ongelukkig achter doelman Veenstra en was de buit voor Akkrum wel binnen.
In de resterende tijd kon Gorredijk verder geen potten meer bakken en zoals gezegd was de opluchting aan de kant van Akkrum zeer groot na het laatste fluitsignaal.
Het had waarschijnlijk als een berg opgezien tegen de reis naar Gorredijk maar liep uiteindelijk met drie punten van het veld af.
Gorredijk mag volgende week de reis naar Lemmer gaan maken en hopelijk kan het daar de positieve draag van de afgelopen twee weken weer oppakken.

Boy