2018-01-28 - Wijster 1 – Gorredijk 1

Wijster 1 – Gorredijk 1      2-5

Dit verslag begint nog even in 2017; Gorredijk wist de laatste 6 wedstrijden voor de winterstop niet te winnen en zag opeens de onderste regionen van de 3e klasse D opdoemen terwijl het in de periode daarvoor prima draaide.
Nu na de winterstop mocht het als eerste aantreden tegen rode lantaarndrager Wijster; in de winterstop sloten een aantal afwezige en geblesseerde spelers weer aan bij de selectie van Jacob Russchen en vol vertrouwen werd afgereisd naar het pittoreske Wijster.
Op een koud en winderig veld en een zeer slecht bespeelbare grasmat gaf Gorredijk binnen de kortste keren zijn visitekaartje af; al in de 8e minuut werd de voorzet van links door de geheel vrijstaande Fokko Posthmus ingekopt en was de 1e goal van 2018 een feit; 0-1.
Gorredijk bleef de tegenstander onder druk houden en de ploeg uit Wijster verscheen maar zeer sporadisch voor doelman Veenstra die het gedurende de wedstrijd alleen maar kouder kreeg.
In de 33e minuut laat Jesmer de Vries van zeker 25 meter de bal van de voet vertrekken en deze zeilde met een mooie boog over de goalie heen en stonden de bezoekers  al vroeg in de wedstrijd op een prima 0-2 voorsprong.
Al voor de thee werd de wedstrijd door Gorredijk beslist; een prima pass van aanvoerder Bergsma kwam op de linkerflank terecht; de voorzet op maat hoefde door Mart van der Tuin alleen maar te worden ingetikt om de 0-3 op het bord te zetten.
Na de warme dranken was het beeld van het tweede bedrijf niet anders; het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Wijster en al vroeg in dit 2e bedrijf was het wederom Mart van der Tuin die zijn 2e goal van deze middag mocht bijschrijven en de stand naar 0-4 tilde.
Rond de 60e minuut weet Wijster eindelijk wat terug te doen; uit een snelle uitbraak werd de 1-4 gescoord en kon de hatelijke “0”eindelijk van het bord.
Gorredijk geloofde het toen eigenlijk wel maar liet in de 80e minuut nog even de spierballen zien; een vlot lopende aanval over veel schijven werd uiteindelijk door wederom Mart van der Tuin prima afgerond en was de stand 1-5.
Dat Wijster in de slotminuten nog uit een corner wist te scoren was voor de statistiek en kon Gorredijk na een lange periode zonder overwinningen weer eens drie punten bijschrijven en is de tweede helft van de competitie in ieder geval goed begonnen.